Koronan sekoittaman sarjaohjelman myötä JymyVolleyllä on edessään naisten lentopallon mestaruusliigassa kaksi kotipeliä Nurmohallissa peräkkäisinä päivänä. Ensin sunnuntaina Jymy saa vastaansa LP Vampulan ja heti seuraavana päivänä maanantaina Woman Volleyn Rovaniemeltä. Ottelu LP Vampulaa vastaan on alkuperäisen sarjaohjelman mukainen, mutta Woman Volleyn Jymyn piti kohdata jo viikkoa aiemmin Nurmohallissa. Ottelu siirtyi koronan vuoksi uuteen ajankohtaan.

– Toivottavasti nyt päästään pelaamaan, eikä korona iske. Kotivoittoja lähdemme hakemaan ja kaikki pisteet mitä vain saadaan. Tavoitteena on turvata vähintään nykyinen sarjasijoitus, sillä haluamme pudotuspeleihin, painottaa Jymyn keskipelaaja Sara Niemi.

Runkosarjan kääntyessä loppusuoralle Jymy lähtee kotiotteluihin hyvistä asemista. Jymy on sarjassa seitsemäntenä kolme pistettä kahdeksantena olevan LP Vampulan edellä. Woman Volley puolestaan on kymmenentenä yhdeksän pistettä Jymyn perässä. Pisteet kahdesta kotipelistä tekisivät terää, sillä Jymyn loppuohjelma on varsin kova.

Sunnuntain vastustajan LP Vampulan Jymy on kohdannut kahdesti vierasottelussa. Lokakuun lopulla Vampula voitti kotonaan erin 3-1, mutta joulukuun puolivälissä Jymy haki pisteet erin 3-2. Nyt Vampula tulee ensimmäisen kerran Nurmohalliin tällä kaudella.

– Vampulalla on kovat ulkomaalaisvahvistukset. Hakkuri ja keskipelaajat ovat kotimaisia pelaajia, mutta hyökkäysvastuu on pääasiassa ulkomaalaisvahvistuksilla. Laiturit ovat olleet tehokkaita.

Vampulan peliä pyörittää latvialaispassari Elvita Dolotova. Cassic Baird ja Sami Rubal tulevat USA:sta ja yleispelaaja Kristiana Petrova Bulgariasta.

– Meidän pitää saada oma peli toimimaan joukkueena. Tasaisuus pitää löytää ja vastustajan pisteputket pitää saada nopeasti poikki.

Jymyn #9 Sara Niemi haluaa revanssin WoVosta. Kuva: Anita Jokilehto.

Maanantain vastustaja Woman Volley on ollut Jymylle kanto kaskessa tällä kaudella. Marraskuun alussa rovaniemeläiset hakivat 3-0 voiton Nurmohallista ja viime sunnuntaina toistivat saman tempun kotisalissaan Rovaniemellä voittamalla Jymyn suoraan 3-0.

– WoVo on ollut meille paha vastustaja. Erien loppuun vieminen on ollut meille vaikeaa eli viimeistely on puuttunut.

Niin kävi edellisessäkin pelissä Rovaniemellä. WoVolla on kaksi laadukasta passaria, kun Petra Salmelan lisäksi peliä pyörittää meksikolainen Sashiko Sanay. Yleispelaaja slovakialainen Martina Konecna tuo kokemusta nuoreen joukkueeseen. Kun viime pelistä on vain viikko aikaa, niin Jymyllä on tappio tuoreessa muistissa.

– Meille jäi paljon hampaankoloon. Nyt tulee kentälle varmasti voitontahtoinen kotijoukkue. Torjunta- ja puolustuspeli pitää toimia ja oma syöttö on tärkeä, Niemi muistuttaa.

JARI HAKALA