JymyVolley jatkaa edelleen ilman voittoa naisten lentopalloliigassa. Keskiviikkona pisteet Nurmohallista kävi hakemassa LP Kangasala, joka vei ottelu lopulta puhtaasti 0-3 (30-32, 17-25, 21-25). Jymyn ykköspassari Anniina Keinonen oli poissa kokoonpanosta jalkapohjan lievän verenpurkauman takia.

Ensimmäinen erä vaati peräti seitsemän eräpalloa ennen kuin voittaja saatiin selville. Kangasala aloitti vahvasti, mutta passarina keskiviikkona pelannut Anni Toivonen sai syötön kohdalleen ja paukutti kotijoukkueelle yhdeksän pistettä putkeen. Kangasala vaihtoi kentälle Jutta Riikosen, joka toi lisäpuhtia ja avitti joukkueen erävoittoon.

Toista erää vieraat veivät alusta alkaen, eikä Jymy päässyt vauhtiin mukaan koko ottelun aikana. Kolmannessa erässä Jymy vaihtoi aloituskuusikkoon Henni Rinta-Keturin ja Sara Niemen. Toivonen jatkoi hyviä syöttöjä, mutta se ei riittänyt pysäyttämään Kangasalaa.

Ottelun parhaiksi valittiin Tiiamari Sievänen (Kangasala) ja Jody Larson (Jymy).

ProLibero Tiiamari Sievänen Kangasala.

Lähi-Tapiola -pisteet: 3 pistettä Marshall Kangasala, 2 pistettä Larson Jymy, 1piste Sievänen Kangasala.

Parhaat pisteiden tekijät:

Jymy: Larson 20 (+15), Toivonen 5 (+4), Eteläaho 4 (+3)

LPKangasala: Marshall 29 (+26); Riikonen 14 (+11), Miniuk 10 (+6)

Ottelua seurasi 345 katsojaa.

JymyVolley:

Kaisa Nyman: Ottelu ratkesi vastustajan parempaan hyökkäykseen. Olen ylpeä siitä, miten hienosti me taistelimme ja puolustimme koko ottelun ajan. Koko ajan joukkue menee eteenpäin, eikä ole mitään syytä olla huolissaan, vaikka voittoa ei ole vielä tullutkaan. Meillä on ollut vastassa liigan kärkijoukkueet. Tänään pelissä oli asennetta ja sekä puolustus että syöttö toimivat hyvin. Omasta pelistä sanoisin, että pikku hiljaa alan lämmetä.

Kari Tuomela: Surullista, että näin hyvällä pelillä hävitään. Joukkue ei ole pelannut näin hyvällä tasolla koskaan aikaisemmin. Monta erää on hävitty kahden pisteen erolla. Vastapuoli oli tänään vahva, ja verkon takana oli rajusti kokemusta. Sitä meiltä edelleen puuttuu, joukkue on nuori. Vastustajan vaihto ensimmäisessä erässä käänsi erän heille, ja mikäli se olisi tullut meille, olisi ottelussa voinut käydä toisinkin. Olen tyytyväinen peliin ja joukkueen ilmeeseen, tänään syöttö ja vastaanotto pelasivat hyvin. Torjunta olisi voinut olla parempi.

LPKangasala:

Roosa Laakkonen: Meillä oli tänään etenkin erien lopussa vahvempi hyökkäys kuin kotijoukkueella. Tiesimme, että täällä on vaikea pelata, mutta onneksi saimme koneen käyntiin, ja voitimme ensimmäisen erän. On kiva pelata taas Suomessa, ja odotan loppukautta innolla.

Arttu Keränen: Ottelut Nurmossa ovat olleet aina jollain lailla tiukkoja. Olen käynyt täällä seitsemällä kaudella, ensin 1-sarjassa ja nyt kolmatta kautta liigassa. Jutta Riikosen vaihto kentälle rikkoi Anni Toivosen yhdeksän pisteen syöttöputken, ja sai ottelun kääntymään. Meillä oli tänään vahvaa hyökkäyspeliä, siihen ottelu ratkesi. Torjuntoihin en sen sijaan ole tyytyväinen, ja myös vastaanotossa hävisimme kotijoukkueelle. Meillä on takana kevyempi harjoitusviikko, ja se näkyy sopivan Marshallille mainiosti. Nostan kuitenkin korkealle vuonna 2000 syntyneen Riikosen, joka pelasi tänään 62 prosentin hyökkäystehoilla