JymyVolleylla ei ollut juurikaan sanottavaa, kun liigakärjessä porskuttava LPKangasala tuli ja vei otteluvoiton sunnuntai-iltana Nurmohallilla puhtaasti 3-0 (11-25, 21-25, 17-25).

Ensimmäistä erää vieraat veivät, miten tahtoivat. Kangasala oli emäntiä parempi kaikilla osa-alueilla. JymyVolley ei saanut palloa nousemaan, vaikka päävalmentaja Kari Tuomela vaihtoi kentälle jo liberonkin. Roosa Laakkosen pisteputki oli kotijoukkueelle myrkkyä. Ässät menivät vieraille 1-4, torjunnat 1-3, kun taas virheet jäivät kotijoukkueelle 9-2. Sarjajohtaja oli kerrassaan vakuuttava 364 katsojan edessä.

LP Kangasala oli parempi Nurmohallissa. Kuva: Tomi Mäenpää.

Toiseen erään JymyVolley ryhdistäytyi, ja nappasi alkuerässä viiden pisteen johtoon päässeet vieraat jo kiinni. Jody Larsonin pisteputkella oltiin jo pisteen päässä, ja vieraiden päävalmentaja turvautui aikalisään emäntien vauhdin katkaistakseen. Se myös onnistui, vaikka JymyVolley sinnittelikin lähes loppuun saakka ihan vieraiden kintereillä.

Kolmas erä lähti vieraiden viedessä peliä. JymyVolley ei päässyt missään vaiheessa erää kiinni otteluun, ja lopputulos oli emännille ankeaa katsottavaa.

Katsojia Nurmohallissa 364. Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Roosa Laakkonen ja Jody Larson. ProLibero: Sievänen.

Parhaat pisteet:
JymyVolley: Larson 12 (+8), Haggerty 10 (-1) Keinonen 7 (+3).
LPKangasala: Heikkiniemi 10 (+10), Miniuk 9 (+9), Laakkonen 9 (+8)

Kommentit:

JymyVolley:

Annina Keinonen: Meidän on ehdottomasti parannettava syöttöjä, mikäli haluamme menestyä paremmin. Emme saa syöttöihin riittävästi tehoja. Tänään pystyimme ajoittain taistelemaan, ja saimme joukkueen taisteluilmeeseen. Ajoittain olimme taas ihan hukassa. Oma peli ei ollut loistavaa, mutta ihan peruspeliä.

Kari Tuomela: Kangasala pelasi tänään todella hyvän pelin. Tällaisella pelillä he voivat lähteä ihan ketä vastaan tahansa. Me pääsimme peliin ja haastoimme heitä ajoittain toisessa ja kolmannessa erässä. Isoissa palloissa jäimme kuitenkin taakse. Oma vastaanotto toimi ajoittain hyvin, mutta kun vastassa on maan parhaat keskitorjujat, on siitä vaikea päästä läpi. Oma torjunta ei ollut tänään omalla tasolla, vain kaksi torjuntapistettä koko peliin. Tänään vieraat ansaitsivat voiton.

LP Kangasala:

Roosa Laakkonen: Ensimmäisen erän voitimme syötöillä. Toisessa erässä fokus peliin katosi, ja vastustaja paransi otettaan. Kolmanteen saimme jälleen hyvän ja rennon pelin. Tämä ottelu ratkesi hyvään syöttöpeliin. Joukkueella on hyvä henki, joka on vienyt meitä pitkälle. Meillä on hauskaa treeneissä, ja silti treenaamme kovaa. Myös torjunta on toiminut hyvin koko kauden ajan. Omaan peliini olen tyytyväinen, vähän yllätyinkin siitä, miten hyvin syöttö lähti.

Arttu Keränen: Syöttöpeli toimi, ja pääosa syötöistä meni sinne minne niiden pitikin. Vastaanotto heikkeni pelin aikana, ja tauolla hyökkäyspuolta piti vähän tsempata. Jymy pelasi muutamia hyviä puolustuspalloja.

Me pelasimme tänään puhdasta peliä. Annoimme virheillä vastustajalle ainoastaan 12 pistettä. Kun peli on kuosissa on virheettömyys sen kulmakivi, silloin vastustaja joutuu tekemään omat pisteensä itse.

Olen tyytyväinen siihen, että paransimme peliä Ploki-pelistä. Nurmossa on aina vaikea pelata, joten voittoon olen myös tyytyväinen. Kun voitto oli vielä 3-0, oli se puhdasta bonusta.