JymyVolley on tehnyt pelaajasopimuksen Tornion Lentis 88:ssa perustaitonsa hankkineen Kerttu Kannalan kanssa. 19-vuotias Kannala pelasi päättyneen kauden seuran 1-sarjajoukkueessa, ja oli farmisopimuksen kautta mukana myös muutamassa liigapelissä.

– Ennen Nurmoon tuloa pelasin kaksi kautta Rovaniemellä WoVon joukkueessa. Ensin vuoden akatemiassa ja toisen liigassa, hakkurin / yleispelaajan tontille JymyVolleyssa asettuva Kannala kertoo.

Pohjoisen tyttö päätyi Nurmoon vuosi sitten hakiessaan suuntaa omalle uralleen ja käydessään läpi kiinnostavia ykkössarjaa pelaavia joukkueita.

– JymyAkatemia vaikutti hyvältä vaihtoehdolta, ja kun seurassa on myös liigajoukkue, otin tavoitteekseni nousta siihen. Akatemian kausi ei ollut kovin voitokas, mutta valmennus oli laadukasta ja joukkuehenki läpi kauden loistava, mikä teki pelaamisesta mielekästä, Kannala sanoo.

Kannala on seurannut JymyVolleyn liigajoukkuetta lähietäisyydeltä ja osin myös joukkueen sisältä, joten hänellä on kanttia kertoa, millaiseen joukkueeseen on tulossa.

– JymyVolley on motivoitunut ja hyvin yhteen hitsautunut joukkue, johon myös uusien pelaajien on helppo tulla. Treeneissä on tekemisen meininki, mutta silti sopivan rento tunnelma, 177-senttinen hakkuri toteaa.

Omiksi vahvuuksikseen Kannala nostaa ulottuvuuden sekä monipuolisuuden kentällä. Hän pystyy pelaamaan useilla eri pelipaikoilla.

– Aerobisessa kunnossa sekä kaikenlaisessa takakentän tekemisessä parantamisen varaa on sen sijaan enemmän. Tavoitteeni on kehittää fysiikkaa kesän aikana siten, että olisin valmis ottamaan isoja kehitysaskelia ensi kaudella myös pelillisesti, Kannala sanoo.