JymyVolleyn riveissä itsensä päättyvällä kaudella lentiskansan tietoisuuteen iskenyt keskitorjuja Katariina Salminen jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella. Ratkaisu jatkosta ei ollut vaikea.

– Valmennus vaikutti päätökseen kaikkein eniten. Olen saanut paljon uusia oppeja tiimiltä, ja päässyt kehittämään itseäni heidän avullaan, 179-senttinen Salminen kiittelee.

Kun työpaikka joustaa treeniaikatauluissa, eikä seuran toiminnassakaan ole valittamista, on urheiluhierojana työskentelevän Salmisen helppo jatkaa JymyVolleyn riveissä.

– Seura pitää pelaajista hyvää huolta, ja olen myös saanut jo vakituisia asiakkaita tältä seudulta, 23-vuotias Laihian Lujan kasvatti iloitsee.

Salminen nousi liigajoukkueeseen 2-sarjasta, ja otti viime kaudella paikkansa näyttävästi. Hän nousi runkosarjan torjuntatilastoissa heti komeasti seitsemänneksi, erää kohden tehdyissä torjunnoissa Salmisen sijoitus oli viides.

– Kehityksen taustalla on fysiikkaharjoittelu ja monipuoliset lajiharjoitteet. Joukkue vaatii harjoituksissa paljon, mistä tulee itsellekin tunne, että haluaa tehdä harjoitteet kunnialla läpi ja auttaa samalla myös muita kehittymään. Päättyneellä kaudella sain myös hyvin peliaikaa ja vastuuta, mikä teki minusta pelaajana rohkeamman, hän toteaa.

Toistaiseksi parhaan liigakautensa pelannut keskitorjuja Sara Niemi jatkaa myös kasvattajaseuransa riveissä. Niemi kiittelee sekä valmennusta että seuraa, joka pitää huolta pelaajistaan.

– Karin (Raatikainen) jatkaminen päävalmentajana oli yksi tärkeimmistä perusteista. Yhteinen kieli valmentajan kanssa löytyi hyvin viime kaudella, ja sain mahdollisuuden kehittyä pelaajana. Toki myös muu valmennus on kohdillaan, 182-senttinen Niemi toteaa.

26-vuotiaalle Niemelle päättynyt kausi oli tuloksekas, mikä näkyy muun muassa runkosarjan tilastoissa. Niemi nosti itsensä runkosarjassa keskipelaajien tehokymmenikköön sijalle seitsemän.

– Sain menneestä kaudesta paljon motivaatiota jatkoon, sillä ainahan sitä haluaa olla vielä parempi ja kehittyä. Saavutin kauden aikana myös itse itselleni asettamat henkilökohtaiset tavoitteet, mikä on tietysti kiva juttu.

Päättyneeseen kauteen Niemi on tyytyväinen. Joukkue pääsi tavoitteeseensa eli playoff-peleihin, ja moni nuori pelaaja otti Niemen mukaan isoja askeleita eteenpäin kauden aikana.

– Koronan takia oli vaikeaa, ja meidänkin joukkue olisi tarvinnut meidän mahtavien kannattajien tukea katsomossa, hän toteaa.