Naisten lentopallon mestaruusliigan runkosarjan kääntyessä loppusuoralle JymyVolleyllä on edessään kauden tärkeimmät pelit.

Ottelu pelataan tyhjille katsomoille.
Osta tukilippu ja tue JymyVolleyn kautta.
Ottelun voit katsoa LIVENÄ Ruutu + palvelusta!

>> Lataa ottelun käsiohjelma (.PDF)

Lähtökohta sunnuntaina kotiotteluun on herkullinen, sillä vastaan tuleva LP Vampula on seitsemäntenä kaksi pistettä kahdeksantena olevaa JymyVolleyta edellä. Joukkueet kohtaavat vielä kahdesti, sillä puolitoista viikkoa myöhemmin Jymy matkaa LP Vampulan vieraaksi.

– Nämä ovat niitä kauden parhaimpia pelejä. Tulee varmasti tiukkaa vääntöä, mutta nämä ovat myös ne pelit, joista pisteitä pitää ottaa, painottaa Jymyn yleispelaaja Venla Raitala.

Venla Raitala (vas.) on valmiina kauden tärkeimpiin peleihin. Kuva: Keijo Tuomela.

Jymyn ja LP Vampulan edellisestä ottelusta on aikaa, sillä joukkueet kohtasivat sarja-avauksessa lokakuun alussa Jymyn kotihallissa. Jymy avasi kauden 3-1 voitolla.

– Se oli meiltä hieno aloitus kauteen. Nyt vastassa on erilainen LP Vampula, sillä joukkueen kauden alku oli heikko ja he vahvistivat joukkuettaan marraskuun alussa kolmella ulkomaalaispelaajalla, Raitala jatkaa.

LP Vampula onnistui hankinnoissaan, sillä hakkuri Taylor Milton on tehnyt syötöllä tehokasta jälkeä ollen ässätilastossa toisena 39 ässäsyötöllään. Hakkuri ja keskipelaaja Deyshia Lofton on puolestaan hyökkäystehotilaston kärkipäässä. Kahden jenkkipelaajan lisäksi kolmas ulkomaalaisvahvistus on keskipelaaja Alexandra Petrovic, joka tulee Serbiasta.

– Kauden avauksessa saimme paljon pisteitä omalla syötöllä. Se pitää nytkin olla vahva, että Vampulan passari Mila Viljanen ei pääse pyörittämään peliä ulkomaalaiskolmikon kautta.

Raitala painottaa joukkuepelin merkitystä. Tiistain ottelussa Rovaniemellä Jymyn peli sakkasi, mutta rivit saatiin kuntoon heti seuraavana päivänä Kuusamossa. Ottelu Kuusamoa vastaan palautti itseluottamuksen.

– Peli Kuusamossa näytti, että taidot riittävät. Kun oma peli pysyy kasassa ja pelaamme joukkueena yhteen, niin meillä on kaikki mahdollisuudet. Lisäksi meidän syöttöpeli on ollut kotisalissa vahvaa. Sikälikin on hyvä, että ottelu on meidän kotipeli.

Jymyllä on runkosarjassa jäljellä kuusi ottelua, joista kolme kotona. Taistelu pudotuspelipaikasta kahdeksan parhaan joukkoon käy kiivaana loppuun saakka. Tahti on ollut tammikuun alusta kova, kun loppuvuodesta pelaamatta jääneitä pelejä on kiritty kiinni.

– Tahti on kova, mutta on hienoa, kun pääsemme pelaamaan. Sitä vartenhan tätä tehdään, Raitala muistuttaa.

JARI HAKALA