Ranskan Romansissa kaksi kautta pelannut Annina Keinonen (os. Antikainen) liittyy 1-vuotisella sopimuksella Nurmon Jymyn naisten liigajoukkueeseen passariksi. Jymy on tehnyt jatkosopimuksen myös keskitorjuja Karoliina Fribergin kanssa, joka jatkaa seurassa sopimuksella 1+1.

Annina Keinonen (os. Antikainen) palaa kotimaakuntaansa Etelä-Pohjanmaalle, ja liittyy Nurmon Jymyn naisten liigajoukkueeseen passariksi.

Juniorivuotensa Kurikan Ryhdissä pelanneella Keinosella on takanaan kymmenen kautta naisten lentopalloliigassa. Hän on saavuttanut urallaan yhteensä seitsemän SM-mitalia, joista kolme on mestaruuksia Vanaja RC:n ja HPK:n riveissä. Hämeenlinnalaisseurojen lisäksi 28-vuotias Keinonen on saavuttanut yhden hopean Oriveden Ponnistuksessa. Keinonen on tuttu nainen myös Suomen naisten maajoukkueesta, jossa hän on pelannut passarina.

Keinonen iloitsee mahdollisuudesta päästä edustamaan oman maakunnan Etelä-Pohjanmaan joukkuetta pääsarjatasolla, kun se nyt pitkästä aikaa on mahdollista.

– Jymy on seurana perinteikäs ja erityisesti junioripuolella se on ollut vahva kauan aikaa. Seurasta paistaa hyvä asenne ja positiivinen tekemisen meininki sekä vahva yhteisöllisyys, hän kiittelee.

Keinonen toteaa oppineensa arvostamaan suomalaista me-henkeä entistä enemmän kahden Ranskassa vietetyn vuoden aikana.

– Kun kulttuurien kirjo on laaja, kilpailu kovempaa ja toimintatapoja on monia, korostui siellä yksilön vastuu omasta tekemisestään, hän selventää.

Keinonen kertoo katsoneensa muutaman Jymyn viime kauden pelin, ja ihastuneensa seuran ilmapiiriin jo silloin.

– Harjoitteluolosuhteet ovat Nurmossa kunnossa, ja valmennuksesta olen kuullut pelkkää hyvää. Mielenkiintoista on päästä kokonaan suomalaisvalmennukseen muutaman ulkomaisen valmentajan jälkeen, hän kertoo.

174-senttinen passari lupaa tuoda Jymyyn sekä kokemusta että mahdollisimman paljon positiivista asennetta.

– Lisäksi haluan omalta osaltani vahvistaa Jymyn jo ennestään vahvoja urheilullisia arvoja, hän sanoo.

Friberg jatkaa

Annina Keinosen siirtyminen passariksi Jymyyn rohkaisi myös Karoliina Fribergia allekirjoittamaan jatkosopimuksen Nurmon Jymyn kanssa. Naiset pelasivat yhdessä HPK:ssa, ja Friberg kiittelee kaksikon senaikaista yhteistyötä.

– Tuttu passari kannusti pistämään nimen paperiin, hän myöntää.

24-vuotias Friberg oli alkuviikosta naisten maajoukkueleirityksessä Kuortaneella, mutta ei edennyt Kultaiseen liigaan jatkavaan joukkueeseen.

– Leiri meni omalta osaltani hyvin, vaikka en päässytkään mukaan itse joukkueeseen. Kisa on kova ja hyviä tyttöjä on paljon, hän sanoo.

Jymyn ensimmäinen liigakausi vastasi Fribergin odotuksia. Debyyttikausi oli näytön paikka, ja Jymy onnistui täyttämään joukkueelle asetetut odotukset.

– Nyt liigapaikka on lunastettu, ja ensi kauden joukkue näyttää jo tässä vaiheessa lupaavalta, Friberg iloitsee.

Jymyssä Friberg kertoo löytäneensä paikkansa nopeasti.

– Olen viihtynyt hyvin. Minut otettiin hyvin vastaan, ja asiat ovat hoituneet, hän kiittelee.