JymyVolleyllä on sunnuntain kotiottelussa naisten lentopallon mestaruusliigassa Helsinki Volleyta vastaan mainio tilaisuus jatkaa kotikenttäkirouksen murtamista, sillä Jymyn viiden kotiottelun putki on nyt puolivälissä. Jymy kohtasi kotonaan ensin LP Kangasalan, josta Kangasala haki pisteet. Tiiviissä otteluputkessa Jymy voitti torstaina LiigaPlokin 3-0 ja se oli vasta kauden toinen kotivoitto. Vieraspeleistä voittoja on seitsemän. Jymyn libero Laura Penttilä toteaakin, että nyt on hyvä hetki jatkaa tällä kaudella vaivanneen kotikenttäkirouksen purkamista, kun vastaan kotona tulevat vielä Hel Volleyn jälkeen Kuortane ja WoVo Rovaniemeltä.

– Jostain syystä emme ole onnistuneet kotikentällä ja syytä siihen on etsitty. Nyt on hyvät saumat ottaa lisää kotivoittoja. Lähdemme Helsinkiä vastaan ennakkosuosikkina, mutta takki auki ei voi lähteä yhteenkään peliin. Jos lähdemme läpsyttelemään, käy huonosti, Penttilä painottaa.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat varsin erilaiset. Hel Volley kohtaa tuplaviikonloppunaan ensin lauantaina LiigaPlokin ja saapuu sitten Jymyn vieraaksi. Korona on kurittanut helsinkiläisiä. Ottelu Jymyä vastaan piti pelata kaksi viikkoa sitten, mutta Hel Volley on ollut pitkään karanteenissa. Viimeksi joukkue on ennen tätä viikonloppua pelannut 18.12 eli taukoa on ollut kuukauden päivät.

– Hel Volleyn ottelu LiigaPlokia vastaan pitää katsoa. Sieltä on varmasti otettavissa hyviä vinkkejä meidänkin peliin.

Jymy on kohdannut Hel Volleyn kahdesti. Jymy vieraili Helsingissä viikon välein kaksi kertaa marraskuussa. Jymy voitti molemmat ottelut.

– Toisessa pelissä hävisimme avauserän, mutta suutuimme siitä ja käänsimme pelin voitoksi. Hel Volley on tasainen joukkue. Se on sarjanousija, joka joukkuepelistä ammentaa yhteishengen kautta potkua peliin. Ensimmäinen liigakausi on joukkueen yhteinen haaste.

Penttilä toteaa, että tilasoista katsoen vastustajat ovat olleet vain yhden ottelun voittanutta Hel Volleytä vastaan jokaisella osa-alueella piirun verran parempia. HelVolleyn ainoa voitto on sen viimeksi pelaamasta ottelusta ennen joulutaukoa, kun Helsinki voitti kotonaan Rovaniemen. Jymy ja Hel Volley pelaavat käytännössä kotimaisin voimin. Jymyssä ainoa ulkomaalaispelaaja on Diana Lundvall. Hel Volleyssä peliä pyörittää passarina aiemmin kuusi vuotta Venäjän superliigassa pelannut Irina Melnichuk.

Jymy on sarjassa seitsemäntenä ja Hel Volley on sijalla 11. Jymy kohensi mukavasti asemiaan voitollaan LiigaPlokista.

– Lähtökohdat ovat hyvät. Voitto LiigaPlokista toi itsevarmuutta ja onnistumisia on tullut koko joukkueelle. Viime pelissä hyökkäystehot olivat meidän vahvuus. Mila Viljanen passarina rakensi hyviä paikkoja ja vastustajan torjunta ei pysynyt mukana, Penttilä kiteyttää.

JARI HAKALA