JymyVolleyn ensi sunnuntain kotiottelun vastustaja Oriveden Ponnistus on varsin kovasyöttöinen joukkue. Joukkueen ainoa ulkomaalaisvahvistus romanialainen Ariana Pirv komeilee syöttötilaston kärkipäässä 39 ässäsyötöllään ja vain yhden syötön vähemmän suoraan kenttään on iskenyt Jessika Mursula syötettyään kaudella 38 ässäsyöttöä. Jymystä puolestaan Mila Viljanen on Pirvin tapaan iskenyt tilastoihin 39 ässää.

– Odotettavissa on kovia syöttöjä. Meidän vastaanotto ja hyökkäyspeli pitää olla kunnossa, että pystymme pistämään hanttiin, toteaa Jymyn kapteeni Riikka Valkonen.

#1 JymyVolleyn kapteeni Riikka Valkonen palaa joukkueen kokoonpanoon. Kuva: Anita Jokilehto.

Orivesi on ehkä hieman yllättäenkin sarjassa neljäntenä ja kamppailee pudotuspelien kotiedusta Hämeenlinnan kanssa. Orivedellä on takana hyvä jakso, sillä kuudesta viime ottelusta Orivesi on voittanut viisi. Jymy ja OrPo ovat kohdanneet runkosarjassa kahdesti. Lokakuun alussa Jymy haki vierasvoiton Orivedeltä erin 3-1, mutta Orivesi kuittasi pisteet Nurmohallista joulukuun alussa samoin erälukemin.

– Orivettä vastaan on mukava pelata, sillä se pelaa suoraviivaista lentopalloa ja joukkueella on selkeät ratkaisut.

Pirv on joukkueen selkeä ykköstykki. Valkonen toteaa, että se huomioidaan pelitaktiikassa.

– Orivesi on pelannut hyvän ja tasaisen kauden. Ei ole tullut notkahduksia ja se on ollut joukkueen kantava voima. Meidän pitää saada oma hyvä tekeminen käyntiin heti alusta lähtien.

Jymy on sarjassa kahdeksantena ja paikka pudotuspeleihin on vain sinettiä vaille. Yhdeksäntenä ja pudotuspeliviivan alapuolella olevan Rovaniemen pitäisi voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa otteluaan, että se nousisi tasapisteisiin Jymyn kanssa. Jymylle yksi sarjapiste jäljellä olevista neljästä ottelusta varmistaisi paikan. Jymy on viimeisellä kolmella kierroksella kohdannut kahdesti sarjakärki Kuusamon ja kertaalleen sarjakolmosen LP Viestin. Jymy matkustaa vielä torstaina LP Viestin vieraaksi Saloon ennen sunnuntain kotiottelua. Korona on viime peleissä vaivannut Jymyn joukkuetta ja Jymy on nostanut nuoria lupauksia mukaan ykkössarjan joukkueesta. Kapteeni Valkonenkin on ollut poissa kolmesta ottelusta, mutta nyt on takana jo kaksi harjoitusta ja paluu kentälle.

– Kovia porukoita on ollut viime kierroksilla vastassa. Torstaina emme ilmeisesti saa vielä kaikkia kentälle, mutta toivottavasti sunnuntaina kotipeliin, Valkonen juttelee.

JARI HAKALA