JymyVolleyn kovat kärkipelit naisten lentopallon mestaruusliigassa saavat jatkoa arkiottelussa kotihallissa keskiviikon iltapelissä, kun vastaan tulee sarjassa kolmantena oleva Pölkky Kuusamo. Jymy kohtasi juuri lauantaina sarjakakkoseksi nousseen LP Kangasalan, joka on Pölkyn edellä yhden pisteen. Jymyllä on alla kaksi tappiota, sillä sarjassa viidentenä oleva Hämeenlinna otti voiton JymyVolleyn edellisessä kotiottelussa.

– Meillä on ollut sarjassa hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä. Hyvin olemme kuitenkin saaneet pisteitä kerättyä ja otettu hyviä voittoja. Tasaisuutta ja kovuutta tarvitaan lisää ja kovapäisyyttäkin, painottaa Jymyn keskipelaaja Sara Niemi.

#9 Sara Niemi toivoo koko joukkueelta onnistumista keskiviikkona. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymy ja Pölkky Kuusamo eivät vielä tällä kaudella ole kohdanneet. Jymy ei myöskään ole vielä käynyt läpi palaverissa tulevaa vastustajaa, mutta Niemi tietää, että laadukas joukkue tulee vastaan.

– On se kova porukka ja pelannut hyvin. Varmasti on ansainnut peliesityksillään sarjataulukon mukaisen sijoituksen.

Pölkky Kuusamolla on perinteiseen tapaan useampi ulkomaalaisvahvistus riveissään. Passipeliä pyörittää jo viime kaudelta tuttu Jalissa Trotter. Hakkurina pelaa Julie Lengweiler ja kovaa palloa iskevät myös yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Adeja Lambert. Monipuolisen hyökkäyspelin takeena on Ruotsin maajoukkueen keskipelaaja Linda Andersson.

– Joukkueessa on hyviä yksilöitä, jotka pelaavat myös joukkueena hyvin yhteen. Kokonaisuus on ollut vahva. Siellä on hyvät keskipelaajat ja laitahyökkääjät. Joukkueen peli on ollut koko kauden ajan hyvin tasapainossa.

Tällä hetkellä liigassa kärkikolmikko on karannut omille teilleen, mutta sijat 4-10 erottaa vain viisi sarjapistettä. Niemi toteaa Jymyn murheena tällä kaudella olleen vastustajan pitkät pisteputket, joilla tasainen ottelu on kääntynyt tappioksi. Edellisessä pelissä ennakkosuosikki LP Kangasalaakin vastaan Jymy johti kolmatta erää jo 19-16, mutta ote lipesi.

– Niistä on puhuttu paljon, sillä vastustajan pisteputkien myötä meidän peli on sakannut. Ne pitäisi saada poikki. Lisäksi tarvitaan yhtäaikaisia onnistumisia. Ei riitä, että meillä yhdellä pelaajalla on hyvä päivä, vaan se pitää olla useammalla samaan aikaan. Steppiä vaan ylöspäin meillä kaikilla ja vastuuta lisää, niin tulee hyvä, Niemi korostaa.

JARI HAKALA