Viikon kuluttua keskiviikkona pelattava lentopallomaaottelu Suomi-Viro näkyy myös maakunnan juniorijoukkueiden arjessa. Tapahtuman järjestävä Nurmon Jymy on päättänyt osoittaa kaikista netin kautta ennalta ostetuista lipuista pienen siivun junioritoimintaan eri puolille maakuntaa.

– Kaikilla seuroilla ei ole mahdollisuutta järjestää näin isoa tapahtumaa, vaikka moni varmasti haluaisikin. Sain tietää Seat4.me-lipunmyyntijärjestelmässä olevasta mahdollisuudesta viime keväänä, ja heti tuli ajatus, että tätä kautta saadaan koko seurakenttä mukaan tapahtumaan, kertoo Jymyn lentopallojaostoa johtava Katariina Toivola.

Toki Jymyssä toivotaan, että mahdollisuus oman lapsen tai lapsenlapsen seuran tukemiseen kannustaisi pohjalaisia Seinäjoelle, ja ennen kaikkea ostamaan lippunsa etukäteen netistä.

– Ehkä saamme tätä kautta uusiakin katsojia kentän laidalle lajista riippumatta, Toivola sanoo.

Urheiluseurat ovat voineet ilmoittautua mukaan tuen saajien joukkoon. Tällä hetkellä mukana on yhteensä 15 seuraa eri puolilta maakuntaa. Nurmon Jymyn jaostoista mukana ovat lentopallon ohessa salibandy ja pesäpallo.

– Valittavien seurojen listaa voidaan laajentaa, kunhan vain seurat ovat yhteydessä järjestelmästä löytyvään sähköpostiin, Toivola sanoo.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kotiseuran jälkeen eniten tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan ovat onnistuneet hankkimaan Kauhavan Wisa ja Alahärmän Kisa.

Maaottelussa kokeiltava juniorituki on laajenemassa myös Nurmon Jymyn naisten liigapeleihin. Kun ostat lippusi etukäteen netistä (seat4.me), voit ohjata pienen summan lipputulosta haluamasi joukkueen tukemiseen.

– Toivottavasti tämä innostaa uusia katsojia eri puolilta maakuntaa myös naisten liigapeleihin, Toivola sanoo.

Maaottelusta tulevat tuet maksetaan seuroille näiden ilmoittamalle tilille pelipäivän jälkeen. Naisten liigapeleistä tulevat eurot tilitetään seuroille kaksi kertaa kaudessa.

Nurmon Jymyn järjestämä Suomi-Viro-maaottelu kokoaa Seinäjoki Areenalle jopa parisentuhatta katsojaa. Sen verran on katsomossa tilaa, ja toki seurassa toivotaan istumapaikkojen täyttyvän. Ennen ottelua yleisö pääsee tutustumaan oman alueen parhaisiin pelaajiin, sillä Länsi-Suomen Lentopallo palkitsee kauden parhaat tapahtuman yhteydessä.