65:nnen naisten sekä miesten lentopallon Suomen mestarin etsiminen on valmiina alkamaan.

OmaSP on Mestaruusliigan uusi pääyhteistyökumppani

OmaSp on Lentopallon Mestaruusliigan uusi pääyhteistyökumppani kaudella 2021-2022. OmaSp ja Lentopalloliitto ovat solmineet laajan yhteistyösopimuksen, jonka myötä OmaSp on lentopallon tärkeä kumppani.

Lentopallon Mestaruusliigaa pelataan läpi Suomen, ja sen juuret ovat Suomen pienten paikkakuntien lentopalloseuroissa. OmaSp on palveleva pankki, jonka konttoriverkosto ja digitaaliset palvelut ovat helposti saavutettavissa ympäri Suomen.

OmaSp on lähellä ja läsnä – tukemassa Mestaruusliigan tähtien ja fanien arkea ja unelmia.

Mestaruusliigassa palkitaan syys- ja kevätkauden OmaSp Luottopelaajat-kentälliset, jotka valitaan yleisöäänestyksellä. Lisäksi OmaSp palkitsee kuukauden passarin ”Parasta palvelua” -yleisöäänestyksessä.

”Upeaa, että saamme juuri OmaSp:n Mestaruusliigan uudeksi pääkumppaniksi! Mestaruusliiga uudistuu ja lentopallo on positiivisessa nosteessa Suomessa, ja hienoa että pääsemme yhdessä OmaSp:n kanssa kasvattamaan lentopallon roihua läpi Suomen!” -Riia Martinoja, Lentopalloliitto

”Lentopallossa ja OmaSp:ssa on hienoja yhtymäkohtia. Lentopallo ponnistaa pieniltä paikkakunnilta ja seurojen arjesta, ja samalla tavalla OmaSp on ponnistanut maaseudulta valtakunnalliseksi palvelevaksi pankiksi. Into, tunne ja peli. Samalla tavalla OmaSp haluaa välittää tunnetta pankkipalveluiden kautta.” -Minna Sillanpää, OmaSp viestintäjohtaja.”

Sarjajärjestelmä

Naisten Mestaruusliigassa on yhdentoista varsinaisen liigajoukkueen lisäksi mukana Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue, joka kohtaa kaikki liigajoukkueet kertaalleen niiden kotikentällä. Näin naisten ottelumääräksi tulee runkosarjassa 31 joukkuetta kohden. Runkosarjojen jälkeen kahdeksan parasta pelaa pudotuspelit. Runkosarjassa sijoille 1-8 päätyneet joukkueet selviytyvät puolivälieriin (3-5 ottelua). Puolivälierien voittajat pelaavat välierät (3-5 ottelua). Välierien häviäjät pelaavat yhden pronssiottelun runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotipelinä ja voittajat finaalit (4-7 ottelua).

Runkosarjassa sijalle 10. ja 11. sijoittuneet joukkueet pelaavat paras viidestä systeemillä säilymisestä ja liigakarsintoihin joutumisesta. 1-sarjan mestari ja liigan putoamiskarsinnat hävinnyt joukkue pelaavat paras viidestä menetelmällä liigapaikasta.

Naisten liigajoukkueet (liigakaudet)

Helsinki Volley (uusi) 1. kausi
Hämeenlinnan Lentopallokerho 31. kausi
JymyVolley, Nurmo 5. kausi
Liigaploki, Pihtipudas 19.kausi
LP Kangasala 13. kausi
LP Viesti, Salo 28. kausi
LP-Vampula, Huittinen 8. kausi
Oriveden Ponnistus 38. kausi
Pölkky Kuusamo 12. kausi
Puijo Wolley, Kuopio 3. kausi
WoVo Rovaniemi 10. kausi

Naisten liigajoukkueiden valmentajien esittelyt: https://mestaruusliiga.sivuviidakko.fi/liiga/naiset/valmentajat.html

Naisten pelaajarekisteri: https://mestaruusliiga.sivuviidakko.fi/liiga/naiset/pelaajarekisteri.html

Pelaajakilpailut

Mestaruusliigan runkosarjassa käydään jälleen PROlibero-kilpailu.

PROlibero-kilpailussa valitaan jokaisen runkosarjaottelun paras libero. Eniten valintoja saavuttanut pelaaja palkitaan molemmissa liigoissa kauden PROliberona. Mestaruusliigan Pistekilpailua ei tällä kaudella järjestetä, vaan kaikissa otteluissa valitaan otteluisäntien palkitsemat ottelun MVP:t eli joukkueiden tärkeimmät pelaajat.

Mestaruusliigassa palkitaan syys- ja kevätkauden OmaSp Luottopelaajat-kentälliset, jotka valitaan yleisöäänestyksellä. Lisäksi OmaSp palkitsee kuukauden passarin ”Parasta palvelua” -yleisöäänestyksessä. Lisäksi aiempien kausin malliin valitaan kuukauden pelaajat ja kuukauden tähdistöt valmentajien äänestyksellä sekä uutena asiana koko syys- sekä kevätkauden OmaSp ”Luottopelaajat” kentälliset yleisöäänestyksellä. Lisäksi OmaSp palkitsee kuukauden passarin ”Parasta palvelua” -yleisöäänestyksessä. Tällä kaudella Kuukauden pelaaja palkitaan viime kauden tapaan Teollisuusliiton ”Kuukauden tekijänä”.

Televisiointi

Kaikki Mestaruusliigan ottelut nähdään Ruutu+ palvelusta. Ohjelmalistaus: https://mestaruusliiga.sivuviidakko.fi/media/tvnettilahetykset.html

Naisten otteluohjelma

https://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2021a&sarja=NL&ottelut=1

Ottelutilastot

Naisten realiaikainen tulos- ja tilastoseuranta sekä tilastot: https://lml-web.dataproject.com/CompetitionHome.aspx?ID=83