Nurmon Jymy on saanut järjestettäväkseen miesten lentopallon Suomi-Viro-maaottelun elokuun lopulla. Ottelu pelataan Seinäjoki Areenassa keskiviikkona 28.8 alkaen kello 18.

– Haluamme tuoda Suomen huiput pelaamaan lakeudelle ja koko Pohjanmaan nähtäväksi. Meille mahdollisuudella järjestää maaottelu on todella suuri merkitys, iloitsee Jymyn lentopallojaostoa johtava Katariina Toivola.

Toivola pitää tärkeänä, että alueen juniorit pääsevät seuraamaan huippulentopalloa ihan kotikulmilla.
– Näin me viemme omalta osaltamme eteenpäin koko alueen juniorilentopalloa.

Ottelu pelataan Areenan B-hallissa, jossa on tapahtumalle upeat puitteet. Toivolan mukaan istumapaikkoja saadaan kentän reunalle lähes 2 000.
– Toivottavasti saadaan halli täyteen, ja sitä kautta huippulentopalloa jatkossakin Seinäjoelle, hän toivoo.

Ison tapahtuman järjestäminen edellyttää seuralta vahvaa osaamista ja mikä tärkeintä, ison joukon kökkäväkeä. Toivolan mukaan se ei tule olemaan ongelma.
– Jokavuotinen JymyLentis-turnaus tuo taustaosaamista onnistuneen maaottelun järjestämiseen. Meillä on toimiva lentopallojaosto, joka on täynnä moniosaajia. Jymy on myös Suomen suurin junioriseura, joten tekijöitä tapahtumaa varten löytyy riittävästi, hän sanoo.

Miesten maajoukkue valmistautuu parhaillaan olympiakarsintoihin, jotka pelataan Kiinassa elokuun toisena viikonloppuna. Olympiapaikasta Suomen kanssa kisaavat Kanada, Argentiina ja Kiina. Maajoukkueryhmään kuuluu yhteensä 16 pelaajaa, ja ryhmässä on mukana myös Nurmon Jymyssä juniorivuosinaan pelannut alajärveläislähtöinen Tommi Siirilä.

Liput maaotteluun myynnissä >> seat4.me