Seinäjoen kaupunki sekä lentopallon Mestaruusliigaseurat JymyVolley ja VaLePa järjestävät Lentopallon Superpäivän 8. tammikuuta 2022 Uimahalli-urheilutalolla Seinäjoella. Päivän aikana pelataan sekä miesten että naisten liigaottelu sekä järjestetään valmennukseen liittyvä seminaari Etelä-Pohjanmaan alueella toimiville eri lajien seuroille.

Päivän tapahtumat alkavat seminaarilla klo 13. Ensimmäinen ottelu pelataan klo 15, kun naisten liigaa pelaavan JymyVolleyn vieraaksi saapuu Helsinki Volley. Miesten ottelu VaLePa – AkaaVolley pelataan alkaen klo 18.

– Ensimmäinen yhteydenotto tuli Sastamalasta. Tavoitteena oli järjestää tapahtumapäivä Seinäjoen alueella ja JymyVolley haluttiin mukaan, liikuntatoimenjohtaja Jari Mäkelä kertoo.

Alusta alkaen järjestelyissä mukana ollut Seinäjoen kaupunki toimii otteluiden isäntänä. Valmennukseen liittyvän seminaarin vastuujärjestäjänä toimii kaupungin liikuntatoimi.

– Valmennuspäivässä pureudutaan nuorten valmennukseen yli lajirajojen. Alustajiksi on tulossa seinäjokelaisten seurojen valmentajia, Mäkelä toteaa.

Mäkelä pitää Lentopallon Superpäivää merkittävänä tapahtumana Seinäjoen kaupungille.

JymyVolleyn puolesta tapahtumaa järjestelevä Katariina Toivola iloitsee mahdollisuudesta saada naisjoukkueiden lisäksi kaksi miesten Mestaruusliigan huippujoukkuetta pelaamaan Seinäjoelle. Maakunnassa ei miesten lentopalloa pelata liigatasolla, joten luvassa oleva ottelu on harvinaista herkkua.

– VaLePa kiertää vuosittain eri kaupungeissa pelaamassa yhden kotiottelun, ja nyt he tulevat Seinäjoelle, Toivola taustoittaa.

VaLePan joukkueessa on pohjalaisyleisölle tuttuja pelaajia, sillä muun muassa Panu Pitkänen ja Tuomas Hautala ovat pelanneet Nurmon Jymyssä. Hautala pelasi viime kauden 1-sarjaa Nurmossa. Myös Akaa-Volleyn riveissä pelaava pohjalaislähtöinen Pitkänen on nähty Jymyn paidassa.

– Akaan päävalmentaja on härmäläissyntyinen Olli Kunnari, ja moni tulee varmasti katsomaan myös häntä. Tarkoitus onkin saada laajan alueen lentopalloväki liikkeelle katsomaan maan huippulentopalloa livenä, Toivola toteaa.

VaLePan Seinäjoella aiemmin työskennellyt toimitusjohtaja Elina Tiainen tuo joukkueensa itselleen tutulle alueelle ja tuttuun kaupunkiin, ja tekee sen mielellään.

– Yksi VaLePan tärkeistä tehtävistä on edistää lentopallon tunnettuutta valtakunnallisesti ja buustata alueella toimivia juniorityötä tekeviä seuroja. Etelä-Pohjanmaalla ja Seinäjoella on lentopallolla pitkät perinteet ja olemassa oleva vahva kulttuuri, joten kaupunki tuntui luonnolliselta valinnalta. Kun vielä kävi ilmi, että NurmoVolleylla on samana päivänä ottelu Helsinki Volleyta vastaan, oli idea valmis, hän kertoo.

VaLePa on vienyt myös aiempina vuosina kotiottelunsa eri puolille maata. Tiaisen mukaan vuosien aikana on opittu, miten tapahtumasta saadaan tunnelmaltaan mukaansa tempaava ja kiinnostusta lajin ympärille kasvatettua.

– Meille panostukset liittyvät ottelutapahtuman siirtämiseen pois kotiareenalta ja siihen, miten huomioimme fanit. Panostuksia katetaan yritysyhteistyöllä, sillä tapahtuma antaa yrityksille loistavan mahdollisuuden markkinoinnille, henkilöstön huomioimiselle ja asiakastyölle, hän toteaa.

Mahdolliset lisätiedot:

Katariina Toivola, JymyVolley 040-5450 280
Elina Tiainen, VaLePa 050-7319 278
Jari Mäkelä, Seinäjoki 050-556 6187