JymyVolleyn naisten lentopallon mestaruusliigan joukkue vietti muutaman päivän ansaittua joulutaukoa, mutta palasi hallille heti tapaninpäivän jälkeen arkisten rutiinien pariin.

  • Otteissa on koko ajan näkyvissä positiivista kehittymistä, mutta emme valitettavasti saanut sitä vielä mukaan perjantain kevätkauden avausotteluun LiigaPlokia vastaan, toteaa Jymyn päävalmentaja Aleksi Mutka.

Aleksi Mutkan (vas.) valmentama kotijoukkue kohtaa sunnuntaina Nurmohallilla Pölkky Kuusamon. Kuva: Jani Kantokoski.Vaikka Jymy on tällä hetkellä liigassa viimeisenä, niin sarjataulukko ei kerro totuutta jymyläisten otteista liigassa. Moni peleistä on ollut tasaisia ja viisieräiset pelit olisivat olleet käännettävissä voitoksi. LiigaPlokia vastaan kevätkauden avauksessa Jymy pelasi hienon toisen erän kääntäen sen voitoksi.

  • Emme saaneet edelleenkään pidettyä otteita tasaisena ja siitä se jäi kiinni. LiigaPloki pelasi hyvää lentopalloa, mutta se joka pystyy pelaamaan tasaisen pelin, on vahvoilla.

Mutka toteaakin, että nyt neljän tappiollisen ottelun jälkeen olisi tärkeää saada kairattua voitto, joka aukaisee peliä entisestään.

  • Peli kerrallaan menemme eteenpäin. Hieman alle puolet peleistä on runkosarjassa vielä jäljellä. Tämän kauden liiga on ollut niin tasainen, että pelin ollessa hyvissä kuosissa, voiton voi ottaa keneltä vain.

JymyVolleyn selkeä tavoite on edelleen paikka kahdeksan parhaan joukossa pudotuspeleissä. Matkaa tuohon sijaan on tällä hetkellä viisi pistettä. Mahdollisuus loppukirin aloittamiseen on jo sunnuntain kotiottelussa viime kauden mestaria Pölkky Kuusamoa vastaan.

  • Pölkky vahvisti rivejään juuri joulun alla kahdella pelaajalla. Viime kaudella joukkueessa pelannut yleispelaaja Carlyle Nusbaum tuli takaisin ja toisena pelaajana kolme vuotta sitten LiigaPlokissa pelannut yleispelaaja Madeline Palmer vahvistaa joukkuetta. Molemmat ovat USA:sta kotoisin olevia pelaajia.

Pölkyn kuusikossa on paljon ulkomaalaisia pelaajia ja tavoitteet joukkueella ovat jälleen korkealla.

  • Kyllä siellä jälleen mestaruutta haetaan. Ehkä isoin kysymys on miten nopeasti uudet pelaajat pääsevät joukkueeseen kiinni.

Mutka toteaa Kuusamon panostaneen myös kotimaisiin pelaajiin.

  • Maajoukkueessa pelannut keskipelaaja Bettina Yli-Sissala on ollut hyvä ja heillä on myös Kuortaneelta tulleita nuoria pelaajia joukkueessa.

Mutkalla on selvät suunnitelmat miten Pölkky laitetaan lujille sunnuntaina Nurmohallissa.

  • Oma syöttöpeli ja hyökkäyspeli ovat ratkaisevassa roolissa, päävalmentaja painottaa.

JARI HAKALA