Pirteästi kautensa aloittanut JymyVolley pelasi ehkä kauden huonoimman pelinsä lauantaina kotihallissa, kun LP Viesti tuli ja vei ottelun puolessatoista tunnissa puhtaasti 3-0 (15-25, 15-25, 19-25).

Riikka Valkonen iski jälleen tehokkaasti. Kuva: Anita Jokilehto.

Vieraat tulivat kovalla tasolla heti ottelun alusta alkaen. Kotijoukkueella oli vaikeuksia vastaanotossa, pallot eivät nousseet eivätkä uponneet vastustajan kenttään. Mikään ei jää kenttään, parahdettiin katsomossa toisen erän alkumetreillä, kun vastustaja oli kirinyt kuuden pisteen etumatkalle. Vieraiden parhaat pisteet paukuttanut Linnea Kuusela tuli laidalta, eikä kotijoukkueella ollut keinoja kovien iskujen pysäyttämiseen.

Kolmannen erän aloitukseen Raatikainen nosti Ada Peuran, joka toikin onnistumisillaan eloa ja iloa kotijoukkueen otteisiin. Peura paukutti erässä kuusi pistettä, otti osansa myös torjuntapisteistä. Kotijoukkue pääsi selkeästi lähemmäksi omaa tasoaan, mutta normaalia paremmin JymyVolley-peliin valmistautunut LP Viesti ei antanut yllättää itseään. Kolmas erä vieraille kuuden pisteen erolla.

Pisteet:

JymyVolley: Valkonen 12 (+2), Peura 6 (+5) Salminen 6 (+2).
LP Viesti: Kuusela 12 (+10), Andrikopoulou 12 (+5), Kosonen 11 (+4).
Ässät: 5-8, syöttövirheet 11-6, torjunnat 6-4, hyökkäys% 32-50, vastaanotto % 37-45.

Joukkueiden parhaat: Valkonen, JymyVolley, Andripoulou, LP Viesti.

ProLibero: Laaksonen, LP Viesti

Otteluisäntä: Härmän Liikenne

Katsojia: 258.

Kommentit:

Riikka Valkonen, JymyVolley: Vastustajat olivat tänään kovempia jokaisella osa-alueella. Kyse ei ollut meidän valmistautumisesta, selkeästi vastustaja oli parempi emmekä pystyneet laittamaan heille tänään kampoihin. Kun tulos näyttää tuolta, ei omaan peliin voi olla tyytyväinen. Sanoin tytöille, että nyt jokaisen pitää tehdä pään sisällä hommia, koska seuraava peli tulee niin nopeasti heti huomenna. Muuhun ei ole mahdollisuuksia.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Vastustaja oli jokaisella osa-alueella selkeästi parempi kuin me. Peli ei vain lähtenyt kulkemaan, vaikka siinä oli paikkoja joissa lähteä viemään peliä omalle hyvälle tasolle. Äkkiä se sitten taas notkahti. Jos haluaa hakea selityksiä, meillä on aika pitkä tauko

edellisestä pelistä, mutta veikkaan, että vaikka tilanne olisi ollut mikä, tänään emme olisi pystyneet voittamaan Viestiä. Ehkä haastamaan pikkasen paremmin.

Syöttö oli tänään ongelmallinen. Kolmannessa erässä pääsimme vähän sillä jylläämään, mutta aika äkkiä se putki katkesi. Pari kertaa päästiin jo iholle, mutta sitten vastustaja vastasi kahdella hyvällä syötöllä tai hyvällä torjuntapelillä ja olimme vaikeuksissa. Huomiota kiinnitti se, että kun meille tuli pomppupalloja, räkäpalloja, me emme löytäneet keinoja, joilla ne voittaa. Naapurilla löytyi valikoimista jujua, kovaa lyöntiä ja hidasta lyöntiä. Siinäkin olimme tänään jäljissä.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti: Tultiin kaksi ensimmäistä erää aika kovaa ja pystyimme pelaamaan omalla tasolla ja vähillä virheillä. Kolmannessa erässä tuli pieni notkahdus, mutta onneksi saimme senkin kotiin. Ehkä meillä oli tänään vähän kovempi tahto ja asenne, saimme tapettua palloa vähän paremmin kuin vastustaja. Itse olisin voinut pelata paremminkin, mutta olen tyytyväinen ottelun voittoon.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Pelattiin erinomainen ottelu aina kolmannen erän kymmeneen pisteeseen saakka. Tehtiin todella vähän virheitä ja Viki pyöritti peliä, suoria hyökkäysvirheitä ei tullut koko ottelussa kuin neljä, syötettiin riittävän hyvin ja aika vähillä virheillä. Olen tyytyväinen. Tänään olimme hyökkäyspelissä selkeästi vastustajaa edellä. Kun katsoo hyökkäyspuolen ja vastaanoton eroja, näkyy selkeästi se, kummalla joukkueella oli tänään parempi passari.

Valmistauduimme tähän peliin hyvin, kun tiedettiin, ettei Jymy ole jäänyt yhdessäkään pelissä ilman pisteitä. Ensimmäistä kertaa tehtiin niin, että kun tultiin Nurmoon, lähdettiin vähän aikaisemmin ja harjoiteltiin Huittisissa. Yleensä on tultu suoraan, ja näyttää siltä, että se oli meille hyvä ratkaisu.