LP Viesti haki voiton Nurmohallilta erälukemin 0-3 (21-25, 23-25, 15-25).

Toinen puolivälieräottelu Nurmon Jymyn ja LP Viestin välillä kallistui kahden tiukan erän ja kolmannen erän vieraille vähän selkeämmän väännön jälkeen Viestin voittoon erälukemin 0-3 (21-25, 23-25, 15-25).LP Viesti rahtusen verran parempi

LP Viesti haki voiton Nurmohallilta. Kuva: Tomi Mäenpää.

Helpolla eivät jo lauantaina Seinäjoelle tulleet salolaiset voittoa matkaansa saaneet. Etenkin toisessa erässä emännät pistivät kampoihin viimeiseen palloon saakka. Erinomaisen ottelun verkolla pelannut passari Annina Keinonen poimi torjuntoja yhden toisensa jälkeen. Lydia DeWeese sai vieraiden vastaanoton sekaisin syötöillään, ja nosti jo viisi pistettä jäljessä tulleen kotijoukkueen pisteen johtoon. Vieraat joutuivat sekoittamaan pakkaa vaihtamalla kentälle sekä passarin että hakkurin, ja onnistuivat saamaan DeWeesen syöttöputken poikki.

Kolmas erä oli vieraiden voittokulkua. Kotijoukkue pysyi mukana viiteentoista pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen alkoi vastaanotto takuta ja vieraat tulivat niin keskeltä kuin sivuiltakin. Tilanteessa 13-13 Viesti vaihtoi kentälle Lena Prokopenkon, joka oli johdattamassa joukkuetta voittoon.

Parhaiksi pelaajiksi valittiin Jymyn Annina Keinonen ja Viestin Lena Lymareva-Flink. Katsojia Nurmohalliin oli saapunut 378.

Parhaat pisteet:
Jymy: Malloy 11 (+3), Krljic 9 (+5), Friberg 9 (+5)
LP Viesti: Laak 17 (+11), Lymareva 13 (+1), Tuchasvili 6 (+5)

Nurmon Jymy:

Annina Keinonen: Hyvät omat torjunnat eivät paljon lämmitä, kun ottelu hävittiin. Ottelu ratkesi syöttö- ja vastaanottopeliin, joka oli Salolla tasaisempaa kuin meillä. Jos haluamme voittaa Salon tasoisen joukkueen, pitää meidän vastaanottomme toimia paremmin. Emme tehneet paljon virheitä, mutta olisimme voineet haastaa vastustajan paremmin, ja pelata rohkeammin. Joukkueena olemme saaneet torjunnan ja puolustuspelin hyvin kasaan, ja hyvät hetket ovat todellakin hyviä. Salo oli tänään rahtusen verran parempi.

Kari Tuomela: Otteluun pitää olla tyytyväinen, vaikka lopputulos olikin pettymys. Salon vastaanotto toimi hyvin, meillä syöttö oli hyvä, mutta ottelu ratkesi vastaanottoon, joka ei toiminut niin kuin pitäisi. Pelasimme samalla tasolla kuin perjantaina Salossa; oli hyviä ja pitkiä palloja ja kaksi ja puoli erää pelattiin vahvasti. Tuomaripelissä hävisimme sen sijaan Salolle 10-0, ja se oli koko ottelun kannalta käänteen tekevää. Salo oli vain liian vahva meille.

LPViesti:

Lena Lymareva-Flink: Vastaanotto pelasi meillä välillä hyvin, vaikka omaan peliini en ole tyytyväinen. Pystyn pelaamaan paremmin. Onneksi sain muulta joukkueelta hyvin tukea omina heikkoina hetkinä.

Tomi Lemminkäinen: Jymy pelasi Salossa perjantaina paremmin kuin tänään, siinä mielessä peli oli meille helpompi. Ehkä kotikenttä toi heille paineita, jotka meillä taas oli ensimmäisessä ottelussa. Pelasimme hyvää ja virheetöntä peliä, muutamia heikompia jaksoja lukuun ottamatta. Torjunta oli välillä huolimatonta, hävisimme sen joka erässä. Puolustuspelissä me sen sijaan voitimme, mikä oli oikeastaan yllätys. Onneksi pystyimme nousemaan notkahdusten jälkeen. Ehkä suurin ero joukkueiden välillä tulee siitä, että toisin kuin Jymyllä, meillä on nostaa vaihtopenkiltä kentälle Lena Prokopenkon tasoinen pelaaja.