JymyVolleyn dramaattinen viikko huipentui kauden avausotteluun, jonka joukkue hävisi nuorista pelaajista koostuvalle LP Viestille erin 1-3 (14-25, 25-14, 12-25, 30-32). JymyVolley lähti liigakauteen ilman päävalmentajaa, kun tehtävää kaksi kautta hoitaneen Kari Raatikaisen sopimus purettiin alkuviikosta yhteisymmärryksessä. Vastuun valmennuksesta otti pikakomennuksella seuran junioripäällikkö ja akatemiavalmentaja Aleksi Mutka, jolla sunnuntai-illan ottelu oli debyyttipeli Mestaruusliigassa valmentajana.

Kuva: Jani Kantokoski.

Tilanne ei ollut pelaajille helppo, kuten ei kauden ensimmäinen ottelu ylipäätään. Jännitys näkyi etenkin ensimmäisessä erässä, jossa kotijoukkue ei saanut otetta pelistä vaan jäi LP Viestin jyräämäksi selkein luvuin. Toisessa erässä tilanne kääntyi, kun emännät saivat heti erän alkuun hyvän syöttöputken, jolla saavutettu piste-ero kantoi aina erän loppuun saakka.

Kolmas erä oli sisuuntuneen LP Viestin näytöstä. Kotijoukkue ei saanut palloa jäämään vastustajan kenttäpuoliskolle, torjunnat menivät Viestille, ja pienten lipsahdusten seurauksena vieraat napsivat myös muutaman ässäpisteen. Neljäs erä oli huikeaa ja yleisöön menevää lentopalloa. Kun vieraat naputtivat peräti yhdeksän syöttövirhettä, oli kotijoukkueella mahdollisuutensa, mutta se ei pystynyt tarttumaan niihin. Lopulta erä ja ottelu ratkesi vasta seitsemännellä eräpallolla.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Ada Peura (JymyVolley) ja Arita Ternava (LP Viesti).
Ottelun ProLibero LP Viestin Netta Laaksonen.
Katsojia Nurmohallilla 364.

Kommentit:

Riikka Valkonen, JymyVolley: Vaikka pelaajat eivät osaa sitä ehkä myöntää, toki ensimmäisen ottelun jännitys näkyy pisteissä. Vastustaja oli tänään kovempi hyökkäystehoissa, mutta viimeinen erä oli sellaista pomputtelua ja hyvää peliä molemmilta, että siinä vain odotettiin, kumpi sen ratkaisee. Harmittaa, etten pystynyt itse olemaan kovempi viimeisissä hetkissä. Parannettavaa jäi.
Harjoitukset ovat jatkuneet ihan normaalisti, ja iso kiitos remmiin hypänneelle Aleksille siitä, että hän on ottanut vastuuta ja selvinnyt siitä hienosti. Koko joukkue on kiitollinen siitä, että meidän arki ei ole muuttunut.

Aleksi Mutka, JymyVolley: Peli oli ailahtelevaa, mutta siinä oli paljon hyviä juttuja. Viikko ei ole missään nimessä ollut helppo etenkään pelaajille, eikä se ole ainakaan vähentänyt ensimmäisen ottelun jännitystä. Tilastoja jos katsoo, niin vastustaja oli lähes joka osa-alueella meitä parempi. Meillä oli tietty taktiikka ajateltuna ja luotuna, se toimi jollain tasolla, mutta ei niin hyvin, että olisi saatu vastustajan hyökkäystehoja alas. Petrattavaa jäi paljon, mutta se näkyi, että pelaajat uskalsivat tehdä ratkaisuja. Meillä oli oikeasti paikka ottaa neljäs erä vastustajan usealla syöttövirheellä, se olisi kuitenkin vaatinut niin kovaa ratkaisua, ettei niitä tähän kohtaan löytynyt.
Tällä kokemuksella voin sanoa, että minkäänlaisia rutiineja ei itsellä ole. Nekin pitää rakentaa ihan alusta alkaen. Viikko on menty niillä pohjilla, jotka JymyVolley on Karin (Raatikainen) rakentanut, ja on hyödynnetty niitä asioita, jotka hän on tänne rakentanut. Muutamassa päivässä ei valmentajana voi tuoda mitään uutta.

Saana Lindgren, LP Viesti: Oli aika mielenkiintoinen peli. Ensimmäinen erä vietiin täysin, kotijoukkueella oli nyt se ekan pelin jännitys, joka meillä oli perjantaina. Toinen erä kääntyi, kolmas meni meille ja neljäs oli kovaa vääntöä. Siinä sai taistella oikeasti, että saadaan kolme pistettä. Oma peli sekä meni että ei mennyt suunnitelmien mukaan. Syöttöruudussa jäi petrattavaa, ja oli siellä pieniä taktiikasta lipsumisia, huonoja hakuja. On vaikea sanoa, mihin ottelu ratkesi. Nurmo puolusti paremmin kuin me, ja aika tasaisia ovat muutkin osa-alueet. Ehkä fiilikseen. Me väänsimme ihan väkisten ottelun alussa, että nyt huudetaan ja tuuletetaan, ja kyllä se lähti tulemaan. Ehkä jopa siihen.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Meille toinen erä oli surkea, mutta muuten peli oli aika hyvä. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä jopa erinomainen. Viimeisessä erässä emme päässeet samalle tasolle, mutta siinä vastustajakin pelasi hyvin. Se oli tiukkaa vääntöä, ja sillä saatiin kotiyleisökin hereille. Perjantaina hävittiin jatkopalloilla viides erä, tänään voitettiin neljäs erä jatkopalloilla. Siihen voi olla tyytyväinen, saatiin tärkeät kolme pistettä.
Surkean toisen erän jälkeen puhuttiin aika suoraan siitä, mitä mieltä me erästä oltiin. Sanoin ihan nimeltä, että nyt pitää Netan (Laaksonen), Saanan (Lindgren) ja Boomin ruveta ottamaan vastuuta ja osoittamaan johtajuutta. Ja hyvin he siihen vastasivat. Hyökkäyspelissä me oltiin aika selkeästi edellä, hyökkäysprosentti oli kaikilla yli 40, ja myös virheitä tehtiin vähemmän. Torjunta- ja syöttöpeli vähän hävittiin, mutta lukuun ottamatta neljättä erää, olen syöttöpeliin tyytyväinen. Eihän noin voi syöttää, että kolme ottelupalloa syötetään verkkoon.