Nurmon Jymyn naisten liigajoukkue alkaa olla kasassa, kun vahvuuteen kiinnitettiin vielä kolmas keskitorjuja USA:sta. 189-senttinen Lydia DeWeese (22) tulee Nurmoon Ohiosta.

– Aloitin lentopallon 11-vuotiaana. Aiemmin olin harrastanut uintia, mutta kun kokeilin lentopalloa, ihastuin saman tien joukkuelajiin. Se oli ihastumista ensi kerrasta, hän kertoo.

DeWeese on pelannut neljän viimeisimmän vuoden ajan Wisconsinissa yliopistojoukkueessa.
– Kun aloitin joukkueessa, se oli sarjan hännillä. Kun olin päättelemässä yliopistouraani, olimme olleet jo kaksi kertaa mestaruusottelussa, hän kertoo.

DeWeese pitää vahvuutenaan ulottuvuutta, mikä helpottaa torjunta- ja hyökkäyspeliä sekä vastustajan kentän hahmottamista.
– Osaan sijoittaa pallon oikeaan paikkaan, hän toteaa.

Suomeen DeWeese tulee ensimmäistä kertaa. Hän uskoo sopeutuvansa Nurmoon ja Suomeen erinomaisesti, sillä talviset olosuhteet ovat tulleet Winconsinin yliopistovuosina tutuiksi.
– Selvitin hieman, millaista Suomessa on, ja huomasin, että siellä juodaan kahvia enemmän kuin missään muussa maassa maailmassa. Olen innoissani, sillä olen suuri kahvi-fani, DeWeese paljastaa.

Suomalainen naislentopallo, samoin kuin Nurmon Jymy joukkueena ovat DeWeeselle vielä tuntemattomia.
– Minulle on kerrottu, että Nurmon Jymy on Suomen suurin junioriseura. Tiedän myös, että joukkue harjoittelee kovaa ja tavoittelee sijoitusta liigan kärjessä. Olen innoissani, kun pääsen osaksi tavoitteellista tiimiä.