Nurmon Jymy on saanut pitkään tavoittelemansa sarjapaikan naisten lentopallon 1-sarjaan. Päätöksen asiasta on tehnyt lentopalloliiton kilparyhmä.

– Suomen suurin lentopallon kasvattajaseura tarvitsee liigajoukkueen taustalle farmijoukkueeksi riittävän tasokkaan joukkueen, jonka pelaajat tähtäävät liigakentille, iloitsee Jymyn lentopallojaostoa johtava Katariina Toivola.

Jymyllä on ollut useampi 2-sarjaa pelaava joukkue jo monen vuoden ajan. Viime vuonna sarjassa pelasi neljä joukkuetta, ja niistä yksi oli liigan farmijoukkue. Toivolan mukaan pelaajatilanne on hyvä, ja 1-sarjaan saadaan iskukykyinen ja motivoitunut joukkue.

– Seinäjoella toimivan Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian lentopalloilijat ovat jatkossa osa tätä joukkuetta. Tarjoamme mahdollisuuden myös muille alueen pelaajille tulla mukaan 1-sarjaan, hän toteaa.

Tryout-tilaisuus 1-sarjajoukkueeseen haluaville järjestetään kesäkuun alussa, ja tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät seuran nettisivuilta ja sosiaalisesta mediasta.

– Joukkueen taustaryhmän rakentaminen on alkanut, ja talouden osalta on tehty jo alustavia suunnitelmia. Taustaryhmää rakennetaan omaksi yksikökseen liigajoukkueen rinnalle, Toivola toteaa.

1-sarjan nousijajoukkueet ratkaistiin poikkeusolojen takia tänä vuonna hakemusten perusteella. Nurmon Jymyn lisäksi sarjapaikan sai rovaniemeläinen Woman Volley sekä Lempo Volley Lempäälästä. Ensi kaudella naisten 1-sarja pelataan 13 joukkueen sarjana, mikäli tänä vuonna sarjan voittanut Helsinki Volley nousee liigaan.