JymyVolley palaa keskiviikkona kolmen vierasottelun jälkeen takaisin kotisaliin ja edessä on kolme tärkeää kotiottelua naisten lentopallon mestaruusliigassa. Keskiviikkona vieraaksi saapuu Puijo Wolley Kuopiosta, joka ehkä hieman yllättäenkin pitää sarjassa tällä hetkellä kärkipaikkaa. Puijon jälkeen Jymyn vieraaksi saapuu LP Vampula, joka on sarjassa juuri Jymyn edellä yhdeksäntenä ja kolmen tärkeän kotipelin putken päättää ottelu Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan.

Jymy on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä yhdeksän pistettä tavoitteena olevan kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspelipaikan takana. Joukkueen kapteeni Riikka Valkonen kuitenkin tietää joukkueensa tahtotason. Jymyllä on vielä edessä seitsemän ottelua runkosarjassa. Se tarkoittaa sitä, että jaossa on 21 pistettä ja Jymy haluaa olla mukana pudotuspeleissä.
• Nyt on edessä tärkeät pelit ja on hienoa päästä pelaamaan ne kotiyleisön edessä. Vaikea kausi on ollut, mutta meitä on hyvin kannustettu. Joukkue on taistellut hienosti ja toivottavasti yleisöä on paikalla, toivoo kapteeni Valkonen.

Myös Valkoselle Puijon menestys on ollut positiivinen yllätys. Varsinkin, kun Puijon otteita verrataan aiempiin kausiin.
• Siellä on tehty hyvää työtä. Seurassa on lahjakkaita pelaajia ja laadukkaat hankinnat ulkomailta.

Valkonen viittaa Puijon kolmeen ulkomaalaisvahvistukseen. Passari Oksana Rusnachenko tulee Ukrainasta. Hän on pelannut kolme kautta Liettuassa ja sen jälkeen ammattilaisura on jatkunut ennen Kuopiota Ranskassa, Kazakstanissa ja viime kaudella Kreikassa.
• Puijo pelaa nopeatempoista peliä, joka tarkoittaa, että vastustajan puolustuksella ja torjunnalla riittää tekemistä.

Keskitorjuja Sarah Scmid on kotoisin USA:sta, mutta pelannut viime kaudet Ruotsissa, Sveitsissä ja Ranskassa. Kolmas vahvistus on hakkurin tontille ennen joulua saapunut japanilainen Reina Tokoku. Hän on pelannut edelliset neljä kautta Japanin liigassa.
• Hän tuli loukkaantuneen hakkurin tilalle ja on ollut todella vakuuttava, Valkonen jatkaa.

Valkosella on selkeä näkemys siitä, miten Jymyn tulee pelata Puijoa vastaan.
• Oman kovan syötön kautta meidän pitää saada vastustajan vastaanotto vaikeuksiin ja pelin tempo putoamaan. Kotisali on tuttu sali ja siitä on yleensä pieni etu.

Jymyn kaudessa näkyy ehkä eniten vaihtelevuus. Sarjataulukko ei kuitenkaan kerro läheskään totuutta joukkueen tasosta, sillä Jymyn viimeisin voitto on kolme viikkoa sitten ottelusta sarjakakkosta LP Kangasalaa vastaan.
• Pelit ovat olleet todella tasaisia ja olemme hävinneet eriä aivan erän viimeisillä palloilla. Meillä on kuitenkin kova hinku pudotuspeleihin. Pelaajat ovat valmiina taistelemaan paikasta ja vastustajia odottaa täällä todella nälkäinen kotijoukkue. Hienoa, että nyt päästään jälleen kotisaliin, Valkonen toteaa.

JARI HAKALA