JymyVolley ja Pihtiputaan LiigaPloki lähtevät Jymyn keskiviikkona pelattavaan naisten lentopallon mestaruusliigan kotiotteluun varsin samoista lähtökohdista, sillä molemmilla on takana kolme peräkkäistä tappiota. Selvää on, että voitto maistuisi molemmille joukkueille.

Ottelu pelataan tyhjille katsomoille.
Osta tukilippu ja tue JymyVolleyn kautta.
Ottelun voit katsoa LIVENÄ Ruutu + palvelusta!

>> Lataa ottelun käsiohjelma (.PDF)

– Voitto tässä kohdin tekisi kyllä terää. Meillä on kotietu ja siitä pitää saada hurmos päälle, painottaa JymyVolleyn keskipelaaja Katariina Salminen.

Ottelu pelataan koronasta johtuen ilman yleisöä. Ottelu on Jymylle toinen kotisalissa, kun yleisöä ei voida rajoitusten vuoksi peliin ottaa.

– Lämmittelyssä sen huomaa, kun katsomot ovat tyhjinä. Ottelun ollessa käynnissä keskitytään peliin, mutta toki tärkeä kannustus puuttuu. Siksi on tärkeää, että vaihtopenkki pitää meteliä ja myös me pelaajat kentällä olemme äänessä.

Katariina Salminen (iskemässä) on päässyt hyvin mukaan liigavauhtiin. Kuva: Keijo Tuomela.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet liigassa kahdesti eli tämä kolmas kohtaaminen on viimeinen runkosarjassa. Marraskuun puolivälin jälkeen LiigaPloki voitti kotonaan erin 3-0 ja vain viikkoa myöhemmin Jymy kuittasi kotonaan voitot tasoihin erin 3-1. Jymyn viimeisen voitto on juuri kotiottelusta LiigaPlokia vastaan. LiigaPloki puolestaan on päässyt voiton makuun tämän vuoden puolella, kun se voitti Rovaniemen WomanVolleyn.

– Kova joukkue on tulossa vastaan. LiigaPloki pelaa monipuolista hyökkäyspeliä, taistelee palloista loppuun asti ja on voitontahtoinen, Salminen toteaa.

LiigaPlokilla on neljä jenkkivahvistusta, jotka virolaisen Ingrid Kiiskin kanssa ovat hyökkäyspelin voimahahmoja.

– Viime peleissä keskipelaaja Sanni Rantanen on myös saanut paljon vastuuta. Kyllä sieltä palloja tulee joka suunnasta ja tarkkana pitää olla.

Salminen luottaa Jymyn vastaanottoon ja torjuntapeliin. Myös syöttöpeli on ollut hyvää läpi kauden.

– Omien pisteiden tekemistä lähdemme parantamaan eli hyökkäysvoimaa pitää saada lisää. Hyökkäysten päättäminen ja pallon tappaminen on ollut meillä viime peleissä haasteena. Olemme kuitenkin pelanneet hyviä pelejä, joten se on pienestä kiinni, Salminen muistuttaa.

Jymyllä oli pitkä tauko ennen kuin marraskuun lopun jälkeen pelit käynnistyivät uudelleen tammikuussa.

– Tärkeintä oli, että pääsimme harjoittelemaan ja pitkä tauko käytettiinkin hyväksi ja treenasimme paljon. Koko ajan oli toki odottavainen tunnelma, että päästään takaisin kentälle.

Salminen on Laihian Lujan kasvatti, joka tuli Jymyyn neljä vuotta sitten. Liigassa kausi on ensimmäinen. Nuori keskipelaaja on parantanut koko ajan otteitaan.

– Ensimmäinen liigavuosi oli aluksi opettelemista rytmiin. Kun on saanut peliaikaa, niin se on tuonut myös varmuutta.

JARI HAKALA