JymyVolleyn päävalmentajalla Aleksi Mutkalla on selkeä tavoite viiteen viimeiseen runkosarjan otteluun naisten lentopallon mestaruusliigassa.
• Lähdemme hakemaan hyviä pelejä, sillä on tärkeää saada hyvät pelit runkosarjan loppuun. Tavoite on pelata mahdollisimman hyvää lentopalloa. Jännitettä ei ole eli tavoite on pelin ehjänä pysyminen läpi ottelun viimeisissä runkosarjan peleissä, määrittelee Mutka.

Jymyllä on jäljellä ensi sunnuntaina kotiottelu Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan. Sen jälkeen joukkue matkaa pohjoiseen Rovaniemen ja Kuusamon vieraaksi. Seuraavaksi Jymy tulee vielä kotiyleisön eteen, kunnes runkosarjan päättää viimeinen runkosarjan peli Hämeenlinnassa.
Sunnuntain kotiottelun vastustajan LiigaPlokin Mutka määrittelee hyväksi ja fyysiseksi joukkueeksi, jonka peli on kuitenkin ailahdellut aika paljon. LiigaPloki on tällä hetkellä sarjassa kuudentena tiukasti menossa pudotuspeleihin.
• LiigaPlokilla on ollut haasteita nimenomaan tasaisuudessa. Se ei ole pystynyt pelaamaan kahta peräkäistä peliä hyvin.
Mutkan oma joukkue JymyVolley on sarjassa viimeisenä. Jymy on kuitenkin tällä kaudella pelannut paremmin, mitä sarjataulukko näyttää. Tasaiset ottelut ovat harmittavasti lopussa kääntyneet vastustajien voitoksi.

LiigaPlokin Jymy on kohdannut kahdesti. Marraskuun alussa LiigaPloki kaatui Nurmossa lukemin 3-1, mutta kaksi kuukautta myöhemmin tammikuun alussa pihtiputaalaiset olivat samoin lukemin parempia kotonaan.
• Viimeksi ensimmäisessä erässä LiigaPloki pelasi aivan valtavan hyvää lentopalloa, mutta ottelu tasaantui koko ajan. Joukkueella on hyviä hankintoja riveissään.

Mutka viittaa joukkueen ulkomaalaisvahvistuksiin, joista yleispelaaja Kristin Lux tulee jenkeistä. Yleispelaaja Dariana Hollingsworth-Santana tulee Puerto Ricosta ja kaksi muuta kovaa vahvistusta ovat ukrainalaiset passari Lena Napalkova ja joukkueen kapteeni Anna Yefremenko.
• Pääasiassa he pelaavat näiden vahvistusten kautta. Kotimaan pelaajista keskitorjuja Taija Tikalla on takanaan hyvä kausi.

Mutka tietää Jymyn olevan vahvoilla, kun torjunta ja puolustus ovat kunnossa.
• Ne ovat isossa roolissa ja olemme saaneet ne alueet hyvään tikkiin. Tärkeintä on pelin järkevyys eli pelata fiksua lentopalloa. Tunnistetaan milloin on paikka aggressiiviselle pelille ja milloin on paikka välttää virheet.

JARI HAKALA