Nurmon Jymyn naisten lentopallon mestaruusliigassa pelaavan joukkueen valmentaja Kari Tuomela vei pelaajat maanantaina viikonlopun kahden kovan ottelun jälkeen hiihtolenkille Hyllykallion kuntoradalle. Myös joukkueen ulkomaalaisvahvistukset norjalainen Julie Mikaelsen ja slovakki Alexandra Vajdova olivat mukana. Mikaelsenille hiihto on tuttua, sillä onhan Norja maineikas talviurheilumaa.

– Alexandra oli ollut pari kertaa aiemmin suksien päällä. Maanantai oli meillä kokonaan lajiharjoituksista vapaa ja haimme vaihtelua ladulta, Tuomela juttelee.

Jymyn tiivis ottelutahti jatkuu keskiviikkona, kun vastaan Nurmohalliin tulee Oriveden Ponnistus. Jymy pelasi sunnuntaina Nurmossa hyvän ottelun mestari LP Viestiä vastaan. Tuomela kuitenkin muistuttaa, että hyvät ottelut eivät riitä, sillä kahdeksan ottelua on mennyt ilman voittoa ja se maistuisi nyt entistä makeammalta.

– Ottelu LP Viestiä vastaan osoitti, että pystymme haastamaan kärkijoukkueet. Keskiviikkona haetaan voittoa ja meillä on kova halu se ottaa. Pisteet ja voitto olisivat meille nyt kullan arvoisia.

Orivesi on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä. Viime kaudella joukkueen kaulaan ripustettiin pronssimitalit. Jymy on kohdannut tällä kaudella OrPon kerran vierasottelussa, jonka OrPo voitti suoraan kolmessa erässä.

– Orivesi tuli kotisalissaan lujaa ja vierasottelut ovat olleet meille muutenkin vaikeampia. Paljon kuitenkin riippuu siitä pystyykö OrPon brassihakkuri Francyely Lemos pelaamaan. Hän on ollut poissa kolme viime peliä, Tuomela toteaa.

Orivesi oli lisäksi sunnuntaina uutisissa, kun joukkueen päävalmentaja Zvonko Nikolic ja seura purkasivat yhteisymmärryksessä sopimuksen. OrPon syyskauden lopun vetää kakkosvalmentaja Heikki Kosonen.

– Orivedellä on neljä kovaa ulkomaalaisvahvistusta. Kreikan maajoukkueen passari Olga Vergirouon on liigan kovimpia. Joukkue on kokenut ja sillä on myös hyviä kotimaisia pelaajia Jessica Kososen johdolla.

Jymyn pelaajista näyttää, että Sara Niemen polvivaiva ei ollut niin paha kuin pelättiin. Hän pääsee jo tiistaina mukaan lajiharjoituksiin. Jymyn keskihyökkäys on myös parantunut alkukaudesta, kun Karoliina Friberg on onnistunut peli peliltä paremmin.

– Samat aseet kuin LP Viestiä vastaan. Vastaanotto pitää olla riittävän hyvällä tasolla ja vastaavasti omalla syötöllä pitää pystyä horjuttamaan vastustajan vastaanottoa. Peli ratkaistaan monipuolisella hyökkäyspelillä, Tuomela painottaa.

Sarja on juuri Jymyn osalta ylittänyt puolivälin. Keskiviikon kotipelin jälkeen Jymy pelaa jo torstaina vieraspelin Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan.

– Tiukka pätkä on edessä ja ehkä eniten harmittaa, että emme ole kovilta kärkijoukkueilta onnistuneet pisteitä ottamaan. Keskiviikkona on kuitenkin siihen taas mahdollisuus.

Jymyn ja OrPon välinen ottelu alkaa keskiviikkona Nurmohallilla klo 18.30.

JARI HAKALA

– Muistathan, että Jymyn kotiotteluissa on lapsiparkki!

– Ennakkoliput peleihin ovat myynnissä: www.seat4.me

– Jymyn uudet fanituotteet ovat myynnissä kotiotteluissa! Katso >> täältä mitä kivaa on myynnissä.