JymyVolleyn päävalmentaja Kari Raatikainen on tyytyväinen Jymyn varmistettua paikkansa naisten lentopalloliigan pudotuspeleihin kaksi kierosta ennen runkosarjan päättymistä. Jymy kohtaa torstaina kotipelissä LP Vampulan ja matkaa runkosarjan päätöskierroksella Hämeenlinnan vieraaksi. Jymyllä on jäljellä olevissa peleissä vielä panosta.

– Jos voitamme ensin kotona ja sama tahti jatkuu Hämeenlinnassa, niin meillä on mahdollisuus nousta vielä kuudenneksi. Paikka pudotuspeleihin on kuitenkin jo hyvä suoritus lähinnä koronasta johtuvien haasteiden vuoksi. Vielä voidaan parantaa, mutta mukavalta tämäkin maistuu, Raatikainen toteaa.

JymyVolleyn päävalmentaja Kari Raatikainen on tyytyväinen joukkueen saavutettua pudotuspelipaikan. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymy on edennyt sarjassa ottelukohtaisin tavoittein.

– Meillä on mennyt viimeiset kolme viikkoa niin, että emme ole päässeet treenaamaan ykkösseitsikolla. Ihan vieläkään kaikki eivät ole mukana, muta tilanne on parempi. Tosin särkymävaraa ei ole. Seuraava tavoite on torstain pelissä kauden teeman mukaisesti se, että jokainen peli olisi edellistä parempi.

Jymy lähtee kotiotteluun LP Vampulaa vastaan voitto taskussaan. Sunnuntaina kaatui kotona sarjanelonen Oriveden Ponnistus suoraan kolmessa erässä. Jymyn parhaana palkittiin keskipelaaja Sanni Rantanen, joka kunnostautui myös syöttöpelissä iskien neljä ässää kenttään peräkkäin.

– Joukkue hoiti kyllä pelin hienosti kotiin. Syöttö ja vastaanotto eli lentopallon perusteet olivat meillä kunnossa. Lisäksi saimme OrPon ykköstykin Ariana Pirvin hyvin kiinni.

LP Vampulan Raatikainen olisi odottanut olevan tällä hetkellä jopa korkeammalla mitä sijoitus nyt on. LP Vampula on sarjassa seitsemäntenä kolme pistettä kahdeksantena olevan Jymyn edellä.

– Siellä on laadukkaat yleispelaajat Cassie Baird ja Kristiana Petrova. Vampulan peli rakentuu pitkältä heidän ympärilleen. Laura Laukkanen keskipelaajana torjunnassa on myös vahva.

LP Vampula tulee tällä kaudella runkosarjassa ensimmäisen kerran Nurmohalliin. Jymy on nimittäin käynyt kahdesti vieraspelissä Vampulaa vastaan.

– Ensimmäisen pelin lokakuussa hävisimme, mutta joulukuun puolivälissä käänsimme toisen voitoksi. Tasainen peli on odotettavissa.

Toista kauttaan Jymyä valmentava Raatikainen on runkosarjaan tyytyväinen. Tämän kauden pistemäärällä ja voittojen määrällä olisi viime kaudella ollut runkosarjassa ylempänä.

– Olemme menneet eteenpäin. Sarja on tällä kaudella ollut lisäksi selkeästi tasaisempi.

Muutama runkosarjan peli jäi Raatikaista harmittamaan.

– Oli muutama peli, joista olimme budjetoineet pisteet, mutta ne jäivät tulematta. Niillä sijoitus olisi ollut vielä parempi. Mielestäni olemme parantaneet eniten puolustuspelissä ja torjuntapelissä. Saamme palloja riittävän määrän ylös. Hyökkäyspeli toki olisi meillä monen muun joukkueen tapaan kaivannut hieman lisää tehokkuutta, Raatikainen analysoi.

JARI HAKALA