JymyVolley oli tyly emäntä lauantai-iltana kotisalissaan ja vei pisteet PuijoWolleylta puhtaasti kolmessa erässä 3-0 (25-18, 25-21, 25-22). PuijoWolley pääsi peliin mukaan kolmannessa erässä, mutta ei perättäisistä ässistä huolimatta onnistunut kuromaan erän alussa Mila Viljasen syötöillä peräti seitsemän pisteen johtoon kirinyttä kotijoukkuetta.

Diana Lundvall #6 oli Jymyn tehokkain. Kuva: Anita Jokilehto.

Ensimmäinen erä oli emänniltä vahvaa ja tasaista peliä. Vieraat tulivat koko ajan muutaman pisteen perässä, ja antoivat omilla virheillään kotijoukkueelle lisää eväitä erävoittoon. Toiseen erään vieraat tulivat uudella otteella, ja erä eteni aina kahteenkymmeneen pisteeseen tasavedolla kummankin joukkueen johtaessa vuoron perään. Erän lopussa emännät näyttivät voitontahtonsa ja paukuttivat viimeiset pisteet kotiin. Edes Jukka Lehtosen aikalisä tilanteessa 23-21 ei saanut kotijoukkueen putkea katkeamaan.

Kolmannen erän alussa emännät johtivat jo luvuin 11-3, mutta vieraat nousivat jo ihan kintereille. Vieraiden erän lopun kolmen pisteen ässäputki toi tilanteeksi jo 23-22, mutta kotijoukkue onnistui rutistamaan voiton lopulta itselleen.

Pisteet:

JymyVolley: Lundvall 15/+10, Salminen 12/+7, Niemi 6/+3
Puijo Wolley: Hujanen 8/+4, Kettunen 7/+4, Smolander 6/+4.

Ässät: 8-9, syöttövirheet 10-10, torjunnat 3-11, hyökkäysprosentti 39-29, vastaanotto 40-38.

Joukkueiden parhaat: Diana Lundvalla (JymyVolley), Eveliina Smolander (Puijo Wolley).

Otteluisäntä: Lakeus Office

ProLibero: Laura Penttilä, JymyVolley

Katsojia: 255.

Kommentit:

Diana Lundvall, JymyVolley: Peli sujui tänään hyvin, ja teimme koko joukkueena hyvän suorituksen. Kolmen pisteen voitto tuntuu aina hyvältä, ja se oli meille erittäin tärkeä. Voitto vahvistaa luottamusta omaan pelaamiseen, mikä on hyvin positiivista.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Toinen kolmen pisteen voitto ja se maistuu tietenkin hyvältä. Ongelma on ollut se, ettei peli tahdo pysyä kasassa, ja tänäänkin kolmannessa erässä oli vahvaa aaltoliikettä. Onneksi hallittiin tilanne. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää ja hallittua peliä. Toisen erän lopulla löysimme aggressiivisen vaihteen pelaamiseen, kolmas aloitettiin riittävän hyvin, jotta se kantoi voittoon saakka. Tänään kentällä oli paljon onnistujia. Torjuntapeli kolmannen erän lopussa oli laadukasta, ja se tietysti tylsytti vastustajan hyökkäystä jonkun verran. S

Avainasemassa oli syöttöpeli. Vastustaja joutui rakentamaan hyökkäyksiä vaikeasta paikasta, ja sitä kautta peli ehkä puuroutui ja me päästiin siihen kiinni. Kolmannessa erässä pääsimme kokeilemaan pelitilanteessa vähän eri tempoista hyökkäystä, joka on ollut pienessä roolissa.

Toisen erän lopussa en sanonut joukkueelle mitään taktista vaan sanoin, että nyt pitää taistella . Kun halutaan voittaa, taktiset jutut ovat toissijaisia. Pelaajat halusivat voittaa ja se näkyi kentällä.

Eveliina Smolander, Puijo Wolley: Nurmo pelasi omaa hyvää ja aggressiivista peli, kun taas meillä oli tosi kehno peli. Teimme paljon virheitä ja heikkoja ratkaisuja joka suuntaan. Välissä on ollut hyviä otteluita, esimerkiksi Orivedeltä otettiin hyvä voitto. Noin paljon virheitä ei voi antaa, me helpotimme vastustajan tekemistä omilla suorilla virheillämme. En tiedä, onko kukaan meidän pelaajistamme tyytyväinen tekemiseensä tänään. Kun tulos on tämä, on pettymys kova.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley: En halua, että huono peli menee sen piikkiin, että oli huono fiilis tai että emme päässeet peliin sisään. Tänään huonoja olivat oikeastaan kaikki osa-alueet, mitä lentopallosta löytyy. Syöttö oli ihan ok, mutta vastaanotossa oli suuria ongelmia. Emme päässeet hyökkäämään meidän peliä niin hyvästä vastaanotosta, mitä olisi tarvittu. Kun jouduimme vaikeisiin tilanteisiin, ratkaisut olivat hätäisä ja heikkoja, eivät parhaita mahdollisia. Emme pystyneet reagoimaan palloihin, jotka ei tulleet normaalilla tavalla. Silloin olimme seisovilla jaloilla. Jos jotain hyvää tästä sanoisi niin lentopallo on ihan kiva laji.