JymyVolleyn naisten liigajoukkueen kapteenina päättymässä olevalla kaudella pelannut Riikka Valkonen jatkaa seuran väreissä myös tulevalla kaudella. Ylihärmän Junkkareiden kasvatti on allekirjoittanut seuran kanssa sopimuksen, joka on mallia 1+1.

– Suurin syy siihen, että haluan jatkaa JymyVolleyssa, ovat seuran tavoitteet kilpailukykyisemmän joukkueen rakentamisessa seuraavalle kaudelle, yleispelaaja toteaa.

Joukkueen kapteeni Riikka Valkonen jatkaa Jymyssä myös tulevalla kaudella.

Valkonen mainitsee myös veljiensä Ylihärmässä pyörittämän perheyrityksen, jonka hoitamisessa hänellä on oma tärkeä roolinsa.

– Sillä oli äärimmäisen paljon painoarvoa päätökseen. Minulle on luotettu oma siivu, jota haluan viedä kunniallisesti eteenpäin, hän toteaa.

24-vuotias Valkonen on viihtynyt Nurmossa, ja hän kiittelee JymyVolleyta tavasta, jolla se pitää huolta pelaajistaan.

– Nurmossa on toimiva seura, joka pyörii jatkuvasti joukkueen taustalla. Kaikki käytännön asiat hoituvat erittäin hyvin, hän sanoo.

Valkonen kiittelee myös ammattitaitoista valmennusta, josta päävastuun kantaa vastikään jatkosopimuksen tehnyt Kari Raatikainen.

Päättyvä kausi oli 180-senttiselle Valkoselle ensimmäinen liigassa. Hän tuli JymyVolleyn kärkihahmoksi Oulun Kiskon 1-sarjajoukkueesta, jonka riveistä hän nousi myös maajoukkuerinkiin.

– Päättyvä kausi on ollut erilainen. Olimme nuori joukkue, mutta pystyimme ajoittain haastamaan kovia joukkueita, ja erityisesti alkukausi ennen koronabreikkiä oli nousujohteinen. Kausi on varmasti kasvattanut jokaista, Valkonen arvelee.

JymyVolley sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi, ja jatkaa pudotuspeleihin. Vastaansa se saa runkosarjan voittaneen LPKangasalan.