Nurmon Jymyn naisten lentopallon mestaruusliigan joukkue kohtaa vielä kahdesti runkosarjassa LP Vampulan Huittisista jäljellä olevan seitsemän sarjakierroksen aikana. Ensin joukkueet iskevät yhteen sunnuntaina Nurmohallissa ja toisen kerran runkosarjan päätöskierroksella maaliskuun alussa Huittisissa. Jymy ja LP Vampula ovat tällä kaudella kohdanneet kerran Vampulan voittaessa marraskuun puolivälissä pelatun kotiottelunsa.

– Hyvä joukkue tulee vastaan. LP Vampula on tasainen joukkue ja sillä on hyvät keskipelaajat ja passari, kiteyttää Jymyn libero Jessica Salminen.

Keskipelaajilla Salminen viittaa virolaislähtöiseen Eliisa Peitiin ja USA:sta tulleeseen Claire Felixiin. Salmisen mainitsema passari on joukkueen kapteeni Iida Paananen, joka on pelannut myös maajoukkueessa. LP Vampulalla on riveissään neljä ulkomaalaisvahvistusta, kun myös toinen jenkki Kia Bright ja brasilialainen Nayora Ferreira vahvistavat joukkuetta.

Nuori Jessica Salminen pelaa ensimmäistä kauttaan liigassa. Kuva: Keijo Tuomela.

Varmaa on myös se, että Jymy saa vastaansa nälkäisen joukkueen, sillä LP Vampula kamppailee kahden muun joukkueen kanssa runkosarjan kolmossijasta. LP Kangasala, LP Vampula ja Kuusamon Pölkky ovat sarjassa neljän pisteen erolla sijoilla kolmesta viiteen. Vampulalla on noste päällä, sillä se löi viime kierroksella Kuusamon.

– Meillä on perjantaina ottelupalaveri ja käymme siinä tarkemmin vastustajaa läpi. Meillä pitää oma perustekeminen olla hyvällä tasolla, niin voitto tulee. Oma syöttö tulee olla tehokas ja virheiden määrää pitää pystyä karsimaan, Salminen painottaa.

Salminen toteaa runkosarjan olleen Jymylle tähän mennessä pettymys.

– Kausi on ollut hankala loukkaantumisistakin johtuen. Aloitin itse yleispelaajana, mutta nyt viime peleissä olen pelannut liberona. Takakenttä vastaanottavana pelaajana sopii kyllä itselleni ja se on minun vahvuutenikin. Nostopelissä tulee paljon vastuuta, Salminen jatkaa.

Jymyllä on ollut hankaluuksia myös ulkomaalaisvahvistusten kanssa. Viimeisin käänne sattui reilu viikko sitten, kun Jymyn kanssa pelaajasopimuksen loppukaudeksi tehnyt hawaijilainen Tai Manu-Olevao ei saapunut sopimuksen mukaisesti Suomeen.

– Hankalaa on ollut myös sillä sektorilla, Salminen harmittelee.

Kuortaneella liikunnanohjaajaksi opiskeleva Salminen on kotoisin Mynämäeltä ja on saanut lentopallo-oppinsa Littoisissa. Ennen Jymyä hän pelasi ykkössarjaa Raision Loimussa ja Kuortaneella.

– Tämä on ensimmäinen kausi Jymyssä ja liigassa, Salminen toteaa.

JARI HAKALA