JymyVolley saa sunnuntain kotiottelussaan vastaansa koko kauden ajan lähes suvereenisti naisten lentopallon mestaruusliigaa hallinneen sarjakärki LP Kangasalan.

KATSOMOON OTETAAN 20 ENSIMMÄISEKSI ILMOITTAUTUNUTTA KAUSIKORTTILAISTA!
Kausikorttilainen Ilmoittaudu sähköpostilla katariina.toivola@netikka.fi
Saat kuittauksen sähköpostiisi, jos mahdut mukaan!

Osta tukilippu ja tue JymyVolleyn kautta.
Ottelun voit katsoa LIVENÄ Ruutu + palvelusta!

Kangasala on pelannut 21 ottelua ja voittanut niistä 19. Tappion sarjakärki on kokenut vain LP Viestille ja Hämeenlinnalle. Hämeenlinna on sarjataulukossa pisteen Kangasalaa jäljessä, mutta pelannut neljä ottelua enemmän. Sarjakolmonen Pölkky Kuusamo on pelannut LP Kangasalan tapaan 21 ottelua ja on jo 11 pistettä sarjakärjen takana.

– Tosi kovatasoinen joukkue tulee vastaan. Se on kova jokaisella osa-alueella. Aloituskuusikosta suurin osa on maajoukkuepelaajia, toteaa Jymyn keskitorjuja Ada Peura.

JymyVolleyn Ada Peura (iskemässä) tietää Kangasalan vahvuudet.

Jymylle sunnuntain kotipeli on runkosarjassa kauden toiseksi viimeinen kotipeli. Koronapandemiasta johtuen Jymykin on joutunut pelaamaan viime kierrosten kotiottelut ilman yleisöä.

– Kyllä se selkeä puute on, mutta pääasia, että on päästy pelaamaan. Koska yleisöä ei ole, niin joukkueen pitää itse tehdä tunnelma kentälle, Peura jatkaa.

Jymy kohtaa myös sarjakärki Kangasalan vielä toisen kerran runkosarjan päätöskierroksella vierasottelussa maaliskuun alussa Kangasalalla. Kangasala on tuore cup-mestari tammikuun lopulta. Mestaruus varmistui, kun LP Viesti kaatui 3-0. Joukkueessa on Jymyn pelaajille kaksi tuttua pelaajaa Jymyn riveistä. Keskitorjuja Karoliina Friberg pelasi kaksi kautta Jymyssä, siirtyen viime kaudella Hämeenlinnaan. Hakkuri Jody Larson tuli USA:sta viime kaudella Jymyn vahvistukseksi ja siirtyi täksi kaudeksi Kangasalaan. Kangasalan tasaisuus näkyy myös tilastoissa. Kovin monia Kangasalan nimiä ei tilastoissa ole. Jody Larson on toki kokonaispistemäärässä kahdeksantena. Kaksi kärkinimeäkin tilastoista löytyy. Roosa Laakkonen on hyökkäysprosenteissa ykkösenä 57 prosentin tehoilla. Laakkonen on myös torjuntatilaston kolmas 53 torjunnalla. Libero Tiiamari Sievänen on puolestaan nostanut pallot passarille 59 prosentin tehoilla ollen tilastöykkönen. Jymy on kohdannut Kangasalan tällä kaudella kerran. Jymy matkusti ensimmäiseen kauden vieraspeliinsä Kangasalalle lokakuun alussa. Kangasala voitti 3-0.

– Roosa Laakkonen on joukueen kärkipelaajia ja Ronja Heikkiniemellä on kovat syötöt. Libero Tiiamari Sievänen on hyvä puolustuspelissä, Peura tietää.

Viikko sitten Kuusamossa Jymy osoitti, että se pystyy haastamaan myös kärkijoukkueet.

– Se oli hyvä peli, kun pelasimme ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Meille tärkeintä on keskittyä omaan peliin, ei keskittyä vastustajaan, Peura painottaa.

JARI HAKALA