Nurmon Jymyn yleispelaaja Tanja Eteläaho on luottavainen naisten lentopallon mestaruusliigan runkosarjan toiseksi viimeisen kotiottelun alla, kun ensi lauantaina Jymy saa vastaansa Nurmohallissa sarjakolmosen LP Kangasalan. Jymy on viime kierroksilla pelannut noususuhdanteessa, sillä viidestä viime ottelusta on tilillä kolme voittoa.
– Mielestäni siinä ei ole mitään yksittäistä tekijää. Kauden aikana tehty hyvä treeni on nyt palkittu. Harjoituksissa on näyttänyt jo pitkään hyvältä ja myös itseluottamus on kasvanut hyvien pelien myötä, Eteläaho kiteyttää.

Tanja Eteläaho & Nurmon Jymy ovat iskussa. Kuva: Tomi Mäenpää

Kangasalan tilanne sarjassa on varsin vakiintunut. Sarjakolmosella on matkaa kakkossijaan seitsemän pistettä. Vastaavasti Kuusamo on Kangasalaa perässä kahdeksan pistettä. Jymy puolestaan kamppailee jäljellä olevissa kolmessa runkosarjan ottelussa sijoista 7-8 yhdessä Pihtiputaan LiigaPlokin kanssa.
– Taistelemaan lähdetään ja peli on nyt hyvin hallussa. Ottelut LiigaPlokia ja Vampulaa vastaan olivat hyviä pelejä ja sarjakärki Saloakin vastaan kaksi ensimmäistä erää oli hyvää taistelua, kertaa Eteläaho viime kierrosten otteluja.

Kokenut yleispelaaja Eteläaho ei ole ollut mukana vieraspeleissä, mutta kotipeleissä hän on pelannut.
– Oma rooli on ollut enemmän sparraajana harjoituksissa, mutta nyt loukkaantumisten myötä olen ollut joukkueen apuna myös itse otteluissa.

Jymy on kohdannut LP Kangasalan runkosarjassa kahdesti. Lokakuussa Nurmohallissa pelattiin täydet viisi erää ennen kuin Kangasala vei voiton erin 3-2. Tammikuun puolivälissä Kangasalalla kotijoukkue oli parempi erin 3-1.
– Pitkä joukkue, jolla on kova torjunta. Keskitorjuja Kayla Haneline ja yleispelaaja Nette Peit ovat joukkueessa isossa roolissa.

Eteläaho korostaa lentopallossa ensimmäisten kosketusten merkitystä. Kovalla syötöllä voidaan horjuttaa vastustajan vastaanottoa ja vastaavasti oma vastaanotto pitää olla kunnossa. Ne ovat tekijät, joiden kautta peliä tehdään.
– Kangasala kaatuu, kun meidän vastaanotto pysyy kasassa. Hyökkäysvoima ja –kuviot ovat löytyneet ja hyvien keskipelaajien kautta olemme saaneet tilaa myös laitoihin. Tulos tulee aina joukkueena ja viime voitot ovat olleet nimenomaan joukkuevoittoja.

Jymyn uusin vahvistus hakkuri Carina Hoff on pelannut nyt kolme ottelua. Floridasta kotoisin olevan jenkin isä on ruotsalainen.
– Hän on joukkuepelaaja, joka sopii hyvin joukkueeseen. Hän ei ole vielä mielestäni esittänyt parasta osaamistaan. Kun hän saa kaiken kohdalleen, niin on lupa odottaa vielä parempaa. Positiivinen hyvä tyyppi, Eteläaho toteaa.

JARI HAKALA