Nurmon Jymyn otteet lentopallon mestaruusliigassa paranevat kevään edetessä viime vuoden tavoin.Tällä kertaa joukkue laittoi sarjakolmosen LP Kangasalan ahtaalle, vaikka viidestä ottelupallosta huolimatta voitto kirjattiinkin lopulta vieraille.

Maja Krljic oli tehokkaana Kangasalaa vastaan. Kuva Tomi Mäenpää.

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keräsen mukaan ottelu oli varmasti yleisöönmenevä, sillä pisteputket ja erävoitot vaihtelivat vuorottain. Voitosta huolimatta Arttu jakoi kohteliaasti kehut kotijoukkueen Andy Malloylle (21/+16) joka parantaa otteitaan peli peliltä ja hakkuri Maja Krljicille (28/+20), joka iski palloa parkettiin kovilla 54 % tehoilla. Kangasalan avauserien piristysruiske oli yleispelaaja Vilma Ruuska. Neljän ässäsyötön lisäksi Vilman ”hiha” kesti Jymyn syöttöpaineen ja hän päätti hyökkäyksiään tehokkaasti. Vilma kehui ottelun ilmapiiriä ja yleisön (352) raivoisaa kannustusta. Erityisen hienoksi Vilma koki hiljaisen hetken, kun ratkaiseva ottelupallo päättyi heidän edukseen. Kangasalan tehokkaimmat pelaajat olivat hakkuri Nikki Taylor (24/+12) ja liigan tehokkaimpiin hyökkääjiin kuuluva keskipelaaja Kayla Haneline (19/+17). Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Andy Malloy esitti läpiottelun kentän tehokkainta laitapelaamista 58 % hyökkäystehoillaan. Mikäs siinä oli iskeä, kun Texasista Yhdysvalloista saapuneet vanhemmat istuivat Nurmohallin lauteilla. Andykin kehui oman joukkueen suorituksen lisäksi vastustajien avainpelaajien tekosia. – Voitto oli tänään todella lähellä, peli oli viihdyttävää, katsojat olivat hienosti mukana ja tunnelma oli katossa, Andy fiilisteli ottelun päätyttyä.

Jymyn valmentaja Kari Tuomela puolestaan korosti koko joukkueen hyvää peli-ilmettä. – Bettiina Yli-Sissala toi pelin loppuun hyvän piristysruiskeen ja hyökkäysvoima oli tänään sitä, mitä sen pitää olla. Voitto oli todella lähellä ja jos vastaanottomme olisi ollut pykälänkin verran parempi, niin se olisi myös tullut, Kari valaisee ja kehuu kotiyleisöä mahtavasta kannustuksesta.

JYMY-LP KANGASALA 2-3 (25-18, 23-25, 25-18, 22-25, 19-21)
Nurmon Jymy: Maja Krljic 28/+20, Andy Malloy 21/+16, Karoliina Friberg 15/+12
Lp Kangasala: Nikki Taylor 24/+12, Kayla Haneline 19/+17, Nette Peit 15/+4

Parhaat pelaajat: Andy Malloy, Jymy Kayla Haneline, LP Kangasala

LähiTapiolan pisteet: 3 Maja Krljic 2 Kayla Haneline 1 Nikki Taylor

PROlibero: Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Teksti: Marko Hakala