Nurmon JymyVolley saa lauantain kotiottelussaan naisten lentopallon mestaruusliigassa vastaansa kotimaan kenttien viime vuosien menestyneimmän joukkueen, kun puolustava mestari salolainen LP Viesti saapuu Nurmohalliin. Keväällä LP Viesti otti jo kymmenennen suomenmestaruutensa. Vuonna 2008 perustettu seura on tehnyt kovaa jälkeä, sillä joukkue on ollut joka vuosi mitaleilla perustamisensa jälkeen.

– Kyllä heillä jälleen kerran on koossa kova joukkue. Yksi vahva ennakkosuosikki. Toisaalta tilanne on meille hyvä. Saamme pelata paineitta, kuten saimme pelata myös Hämeenlinnaa vastaan. Lisäksi saamme pelata kotikatsomon edessä. Nurmohallissa on aina loistava kotiyleisö. Se on jäänyt mieleen jo niistäkin peleistä, kun oli täällä pelaamassa Jymyä vastaan, toteaa Jymyssä ensimmäistä kauttaan passarina pelaava Mila Viljanen.

Mila Viljasen #14 passaroima Jymy on pelannut vahvan alkukauden. Kuva: Anita Jokilehto.

LP Viesti on sarjassa tällä hetkellä toisena. Joukkue on ottanut kuudesta ottelustaan viisi voittoa.

– Siellä on riveissä paljon kokemusta. Keskipelaaja Anna Chakan on liigan kärkeä. Samoin toista kautta joukkueessa pelaava hakkuri Iina Andrikopoulou sekä yleispelaaja Jessica Kosonen. He ovat erottuneet alkukaudesta. LP Viestillä on tulivoimaa jokaisella paikalla.

Viljanen toteaa haastajana lähtevän Jymyn olevan valmis kamppailemaan voitosta, kun syöttöpeli on iskussa.

– Se on avainasemassa. Kun syöttö toimii, niin pääsemme sitä kautta lukemaan vastustajan peliä ja se auttaa meitä torjunnassa.

Jymy on pelannut neljä peliä ja alkukausi on ollut hyvä. Kolme otteluista on mennyt aina viidenteen erään saakka.

– Jokaisesta ottelusta on tullut vähintään piste ja se on hieno asia. Olemme ottaneet pisteen jo nyt myös kahdelta kärkipään joukkueelta, Viljanen viittaa otteluihin Kangasalaa ja Hämeenlinnaa vastaan.

Passari näkee hyvän alkukauden ainekset tehdyn jo kesällä.

– Olemme olleet valmiina kauteen. Olemme päässeet jo varhain kesällä harjoittelemaan yhdessä ja valmennus on tehnyt hyvää työtä.

Viljasen liigaura lähti käyntiin Tampereelta. Sen jälkeen hän on pelannut Kuopiossa, Kangasalalla ja viimeksi Vampulassa, josta tuli Jymyyn. Jymyllä on tuplapeliviikonloppu, sillä sunnuntaina Jymy kohtaa Viljasen viime kauden joukkueen vieraspelissä.

– On mukava lähteä sinne pelaamaan nyt vastustajan riveissä. Vampulalla on useita ulkomaalaispelaajia, mutta lähtökohta on erilainen kuin lauantain kotiottelussa. Pisteitä lähdemme hakemaan, Viljanen painottaa.

JARI HAKALA