Lentopallon Naisten mestaruusliigaa pelaavan JymyVolleyn päävalmentajana aloittaa Vaasan Kiiston naisten 1-sarjajoukkuetta viime kaudella valmentanut Patrik Ojaniemi. Sopimus on mitaltaan kaksi + yksi vuotta.

Syntymäkaupunkiinsa Seinäjoelle Ojaniemi palaa reilun kahdenkymmenen Vaasassa asutun vuoden jälkeen. Oman pelaajauransa jälkeen hän on toiminut Vaasan Kiiston eri joukkueiden valmentajana yhdentoista vuoden ajan. Ojaniemi on pelannut pääsarjatasolla sekä Vammalassa että Vaasassa.

  • Ajauduin valmentajaksi loukkaantumisen jälkeen. Kiiston miehillä ei ollut valmentajaa, ja kun en pystynyt pelaamaan, siitä se lähti. Olen valmentanut myös naisten 1-sarjajoukkuetta sekä toiminut Lännen alueen päävalmentajana kahden vuoden ajan, 7-vuotiaana SMJ:ssä pelaajauransa aloittanut Ojaniemi kertoo.

Seitsemännen kautensa liigassa aloittavan JymyVolleyn päävalmentajaksi 42-vuotias Ojaniemi lähtee luottavaisin mielin.

  • Minulla on halu mitata osaamistani, ja koen olevani oikea henkilö tehtävään, hän sanoo.

Ojaniemi näkee JymyVolleyssa paljon potentiaalia, ja muistuttaa, ettei päättyvän kauden runkosarjan sija 10 ole se, mitä seura ja hän itse tulevaisuudelta hakevat.

  • Jymy on Suomen kahden suurimman seuran joukossa, iso seura, joka haluaa mennä eteenpäin ja ansaitsee menestyvät edustusjoukkueet, hän tähdentää.

Ojaniemi korostaa joukkuepelaamisen merkitystä. Hän muistuttaa, että voittaakseen joukkueen ei tarvitse olla sarjan fyysisin, mutta yhdessä toimimista ja pelin samanlaista ymmärtämistä voitot vaativat.

  • Haluan tuoda Jymyyn yhteisen pelitavan, joka ulottuu myös farmijoukkueeseen ja ylempiin ikäluokkiin. Tämä vaatii toki yhteistä tahtoa seuran kaikilta valmentajilta, Ojaniemi toteaa.

Mutkan tulevaisuus vielä avoin

JymyVolleyn päävalmentajaksi lyhyellä varoitusajalla viime syksynä hypänneen Aleksi Mutkan tulevaisuus on vielä avoin. Hänelle joukkueen sarjapaikan säilyminen monivaiheisen kauden jälkeen oli suuren helpotuksen hetki.

  • Tunsin ylpeyttä siitä, että pelaajat eivät antaneet periksi vaan tekivät kaikkensa kauden loppuun saakka. Periksiantamattomuus ja upea kotiyleisö mahdollistivat hienot voitot Nurmohallilla, hän kiittelee.

Mutkalle kausi JymyVolleyn pääluotsina oli ensimmäinen valmentajakokemus liigatasolla. Mutka ja joukkueen kakkosvalmentaja Henrik Heinänen olivat selkeästi liigan nuorin ja samalla myös kokemattomin valmentajakaksikko.

  • Nautin valmentamisesta todella paljon ja pääsin kokemaan vahvasti siitä tulevien haasteiden ja onnistumisien tunteita. Valmentajana turvauduin ympärillä oleviin ammattilaisiin, joilta sain kauden aikana paljon apua ja ajatuksia valmennukseen. Tällaisessa ympäristössä kehitys valmentajana on ollut väistämätöntä, Mutka huomauttaa.

Mahdolliset lisätiedot / haastattelupyynnöt:
Patrik Ojaniemi 044 986 8133